vad är orsakerna till pediatriska magont?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-16
Pediatric magont, som också kallas magen värk, magont eller buksmärta, är ett vanligt tillstånd hos spädbarn, småbarn och barn. Barn med magont kan kanske inte kommunicera vad som är stör dem eller hur symtomen är, så att föräldrar och vårdnadshavare måste ägna stor uppmärksamhet på ett beteende, matvanor och tarmrörelser av alla barn under deras vård. Tänk på detta information som framkommer vid Mayo Clinic, National Library of Medicine, Nemours Foundation och American Academy of Family Physicians om orsakerna till barn magsmärtor.

Kolik

Spädbarn med kolik kan ha symtom som magsmärtor som blir värre under sen eftermiddag och tidig kväll. Kolik barn kan ha mer ont i magen efter att ha en flaska eller ammar, vilket kan vara ett tecken på sura uppstötningar. Magsmärtor orsakade av kolik kan minskas genom att hålla barnet upp medan utfodring, stanna ofta att rapa och göra kostförändringar i mödrar som ammar.

Mat

Barn som är allergiska mot vissa livsmedel och konsumera dessa livsmedel kan utveckla magont. Intolerans mot laktos, gluten och övriga ingredienser kan orsaka magsmärtor hos barn. Barn som äter mat med hög syra, till exempel juice, läsk och tomatprodukter kan utveckla sura uppstötningar, som kan orsaka magont.

Gas

Barn som lider av kraftig gas kan ha ont i magen. Äta mat för snabbt eller att svälja luft när man äter kan orsaka en ansamling av gas som leder till rapningar och magsmärtor. Barn som är kroniskt förstoppad eller hålla sin avföring under lång tid kan också utveckla magont.

Infektioner

Barn som är infekterade med viral gastroenterit, som också kallas maginfluensa, kan uppleva magont, kräkningar och diarré. Virusinfektioner som influensa och vattkoppor kan ge barn magsmärtor som kan pågå under en vecka eller längre. Bakteriella infektioner som salmonella kan orsaka pediatriska magont och är allmänt utbredda på barnomsorg eller via förorenad mat.

Intussusception

Spädbarn och småbarn med magsmärtor kan ha ett tillstånd som kallas intussusception, vilket orsakar ett stopp i tarmar som hindrar matsmältningen och blodcirkulationen. Pediatriska magsmärta orsakad av tarminvagination är intensiv och har en plötslig, och symtomen kan blossa upp och sedan avta, men skulle återkomma.

Medical Disorders

Barn med vissa typer av medicinska problem kan ha ont i magen. Bowel sjukdomar inklusive colon irritabile, kan Crohns sjukdom och divertikulit orsaka pediatrisk magont. Barn som har sicklecellanemi eller föds med eller utvecklar ett bråck kan ha ihållande magsmärtor.

Previous:nothing Next:hur man kan bota intestinal tuberkulos

Relaterade artiklar


 • Hur sova med en nackkrage på
 • hur man somna om du har problem
 • orsak för ett upprepat cellprov
 • reaktioner på SULFA
 • trötthet rättsmedel
 • Hur får näring från moderkakan till fostret?
 • reumatoid artrit hos barn
 • klimakteriet hjälp för män
 • aha kolesterol riktlinjer
 • hur man handskas med en förfallen graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com