varför bebisar har feber anfall?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-13
Ibland kan en enkel feber kan orsaka en bebis eller litet barn att ha feber kramper eller feber kramp. Skrämmande men det är när detta inträffar, denna typ av anfall ofta ser mycket värre än det är, det slutar ganska snabbt och det är oftast ofarligt för barnet

Symtom

Feber anfall okontrollerad muskelspasmer i hela kroppen, ofta tillsammans med förlust av medvetandet, brist på andning i några sekunder, kräkningar eller genom avfall . De kan inträffa vid små barn på grund av virus-relaterade feber som kommer på snabbt --- oftast inom 24 timmar efter debut av feber. Den snabba ökningen av kroppstemperaturen till 102 ° C eller högre orsakar beslag, och ärftliga faktorer kan öka risken.

Vem är Drabbade

Barn mellan 6 månader och 6 års ålder kan drabbas, men feber anfall är vanligast i 12-till 18-månader gammal småbarn. Cirka 2 till 4 procent av barnen drabbas av minst en beslag i samband med feber, om den första som händer före sin ettårsdag, det finns en 50 procents chans att de kommer att ha en annan, annars är det cirka 30 procent. En feber beslag inte är relaterade till epilepsi, men upplever en i alla åldrar kommer med en 2 till 4 procent högre risk att utveckla epilepsi.

Vad kan man göra

Trots skrämmande att se, dessa anfall slutar i allmänhet inom några minuter och vanligtvis inte skada barnet. Men behöver du skydda ditt barn från skada, eftersom beslaget sker.
När det händer, håll dig lugn och komfort ditt barn med en mjuk, lugnande röst. Låg honom försiktigt på golvet eller en säng, på hans sida, så att han inte kvävas på kräkas eller saliv. Ta bort allt som kan orsaka en skada. Försök inte stoppa honom från att flytta, men lossa hans kläder. Placera inte något i munnen, inklusive medicin.
Var uppmärksam på vad ditt barn gör under beslag så att du kan beskriva det för ditt barns läkare i efterhand. Om den varar längre än fem minuter, ring 911. Det är ovanligt att behöva göra en resa till ER, men du bör boka tid med hans barnläkare. T

Uppföljning

Efteråt kan ditt barn vara trött eller förvirrad, men om du låter honom sova, måste du kontrollera honom ofta för ryckningar lemmar, färgförändring, eller olika mönster av andning. Se till att han sover i ett svalt rum. Inom en timme bör han vara tillbaka till det normala.
Om hans mun blöder, han förmodligen lite kinden eller tungan, så efter beslaget är över, använd en ren trasa för att trycka försiktigt på såret för att stoppa blödning. Om han har svårt att andas, slå honom på hans sida och tydlig munnen av någon saliv eller kräkas med fingret.
Du kan ge ditt barn paracetamol eller ibuprofen för febern, men det är inte troligt att förhindra fler anfall.

Varningsskyltar

Kontakta läkare om ditt barn har en annan beslag under samma sjukdom, om han får andra symptom som hosta eller om någon av hans symtom förvärras.

Previous:nothing Next:långsiktiga mål för demens

Relaterade artiklar


 • bästa behandlingarna för baby eksem
 • goda kostvanor för klimakteriet
 • ordentlig fiskolja dosering för barn
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • varför bebisar har feber anfall?
 • Graviditet & fosterutvecklingen
 • vad är en fot specialist kallas?
 • flytande hand sanitizer faror
 • sig att slappna av när man är gravid
 • fysisk utveckling hos barn åldern 0-3 år
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com