virus symtom hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-21
Barn kan vara infekterade med virus många gånger under ett visst år, och barnen som går daghem eller skola kan utsättas för ännu mer virus som orsakar sjukdom. Lyckligtvis är de flesta av symtomen på virusinfektioner hos barn övergående inom en till två veckor. Ofta är dessa symtom kan behandlas hemma och med vila, även om symtomen inte försvinner eller blir värre, kan behandling av en läkare vara nödvändigt. Betrakta denna information från Mayo Clinic och National Library of Medicine om virus symtom hos barn.

Värk

Barn kan ha olika värk och smärta är infekterade med ett virus. En huvudvärk är ett tidigt symptom på en virusinfektion hos barn, och smärtan kan sprida sig till ansikte och hals. Virusinfektioner som influensa kan även orsaka muskelvärk, buk-smärtor och kramper hos barn.

Matsmältningsproblem

Barn med virusinfektioner kan ha en mängd olika problem med matsmältningen under sjukdomen. I början av sjukdomen, dålig aptit och illamående kan utvecklas hos barn. De kan också utveckla kräkningar, magkramper och diarré vid sjuk med virus som norovirus, rotavirus och influensa.

Fever

Barn med ett virus ofta får feber som kan pågå i flera timmar till flera dagar. Barnläkare kan begära att föräldrar kontrollera temperaturen av spädbarn rektalt eller under armhålan, och kontrollera dessa äldre barn under armhålan eller muntligt. Barn med feber kan må bättre med vård i hemmet som en ljummen bad och vätsketillförsel, även de med hög feber kan behöva akut medicinsk behandling för att förhindra komplikationer.

Sjukdomskänsla

barn som smittats med ett virus får uppleva allmän sjukdomskänsla kallad allmän sjukdomskänsla. Till föräldrar, kan barn med ett virus fungerar inte som de brukar göra och kan ointresserad av spel och andra favorit verksamhet. Barn som har virusinfektioner kan vara tyst, rör sig sakta och agera håglös eller rastlös.

Andningsproblem

Virus som infekterar lungorna hos barn kan orsaka andningsproblem, inklusive svårighet att andas. Barn med respiratoriska virus kan ha andfåddhet och smärta när du tar ett djupt andetag eller hostar. Barn kan också producera överdriven slem som en följd av respiratoriska virus, vilket kan leda till nysningar, trafikstockningar, rinnande eller täppt näsa och ont i halsen.

Trötthet

Barn med virusinfektioner kan känna dig trött och fysiskt utmattad i hela dagen. De kanske vill sova längre på morgonen eller ta tupplurar, även de som redan hade slutat med regelbundna tupplurar. Men vissa barn har svårt att sova medan sjuk av ett virus på grund av andra symtom som trafikstockningar eller värk i kroppen som gör det svårt att få bekväm och slappna av.

Previous:nothing Next:hur man köper linser på nätet i Kanada

Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med preventivmedel rytm metod
 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • hur man kan bli av med akne med huskurer
 • livsmedel för att kontrollera sura uppstötningar
 • vård i slutet av prematura barn
 • den bästa ringorm behandling
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
 • behandlingar för spruckna hälar
 • angiogenes tillväxt
 • hur man hittar hem hand om ett handikappat barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com