Vad gör klubben fötter ut?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-02
När en klumpfot inträffar, är missbildningar i talus delen av foten, som är ben i fotleden, enligt Epodiatry. com. Den vanligaste "talipes", som är den medicinska termen för de olika typerna av klumpfot, är talipes equino varus, där barnet har en fot vriden inåt vid ankeln, med foten pekande nedåt. Denna fot blir nog mindre än normalt.
När ett barn föds, kontrollerar läkaren alltid ut hans fötter. När klumpfot framgår liknar foten snarare en njure böna.

Du behöver:
badkar
. En miniräknare.
En linjal eller måttband som mäter i centimeter.
.
Ett fett penna.
 Om du inte kan hitta en, en torr radera markör kan fungera.
.

Golf Club

Klumpfot fått sitt namn från det faktum att foten eller fötterna ser ut som huvudet på en golfklubba. När denna defekt framgår, är foten (eller fot) vände vid en skarp vinkel och vrids. Felet kan variera från mild till allvarlig, enligt Chealth. canoe. ca.

Ben och vader

Benet, och särskilt kalven, kommer också att påverkas när en klumpfot är närvarande. Benet och kalv blir mindre och benet blir kortare än den friska ben (som inte påverkas av en klumpfot). Självklart, om båda fötterna är klubbades, båda benen kommer att påverkas.

Upside Down Utseende

I ett typiskt klumpfot, kommer det att finnas en aktiv vridning av främre delen av foten. Tårna kommer att peka nedåt. På grund av detta positionering kommer foten att ligga på sin utanför gränsen. Ibland förefaller det nästan som om foten är upp och ner.

Andra delar som är inblandade

hälsenan, som är sladden på baksidan av hälen, kommer att vara hårdare än den borde vara. Foten kommer inte att ha mycket flexibilitet. Förutom att vara placerad på en obekväm vinkel, får foten själv onormalt formade. Ledband i foten, liksom vristerna och fot ben kan också vara onormal.

Båda fötterna

Om båda fötterna är klubbades, sulorna av fötterna kommer att vara mot varandra, enligt rapporten från mars of Dimes.

omisskännliga

Club fot är inte förväxlas med något annat tillstånd eftersom det har en slutgiltig utseende av sin egen, enligt Orthopedics. seattlechildrens. Org. Det kan upptäckas i ett sonogram.

Typer

En typ av klumpfot kallas idiopatisk eftersom dess orsak eller ursprung inte är känd. Placeringen av foten ser väldigt mycket som foten gjorde i de tidiga stadierna av fosterutvecklingen så det är tänkt att, kanske, kanske någon okänd faktor har stoppat det normala bytet i foten positionering, som sker under fostrets tillväxt. Den andra typen av klumpfot är allvarligare och är associerad, fler gånger än inte, med medicinska problem såsom ryggmärgsbråck arthrogyrposis och spinal dysraphism.
Om detta villkor inte är behandling under spädbarnstiden, kommer barn att gå på utsidan foten. Han kommer inte att kunna placera undersidan av foten platt på marken. Klumpfot inträffar alltför ofta, i ungefär en av 1000 födda. Femtio procent av tiden, är båda fötterna påverkas.

Previous:nothing Next:sammanfattning viktminskning för barn

Relaterade artiklar


 • beredning av tiazol
 • kan jag bli gravid på min tid?
 • orsakerna till plötslig bröst tillväxt
 • livsmedel för urinsyra minska
 • mikonazol biverkningar
 • Definitionen av ett Pap-test
 • behandlingar för spruckna hälar
 • om HPV-vaccin
 • vad är några metoder för att öka mjölkproduktionen?
 • hur man kan bli av blåmärken nu
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com