Vilka är biverkningarna av p-piller?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-21
Varje dag, gynekologer förklara för patienterna om eventuella biverkningar av p-piller som föreskrivs för dem. Vissa biverkningar är relativt ofarliga, medan vissa har allvarliga konsekvenser för den kvinna som upplever dem. Några biverkningar som gör en kvinna känner sig obekväma eller illa till mods bör omedelbart rapporteras tillbaka till sin läkare

Acne eller Nej Acne

Vissa kvinnor upplever att de bryter ut i acne när man använder p-piller. Acne är beroende på hur mycket progestin och östrogen som finns i p-piller. Vissa p-piller är föreskrivna för att minska finnar.

Blodproppar i lungorna

Biverkningar av p-piller kan innehålla blodproppar i lungorna. Patienterna informeras om denna biverkan av inte bara sin läkare eller apotek, utan också av det bolag som gör att vissa p-piller. Företaget erbjuder information i skrift med varje förpackning av piller. Några symtom på blodpropp i lungorna kan hosta upp blod och bröstsmärtor som är skarpa. En kvinna upplever något av dessa symptom bör kontakta sin läkare omedelbart. Blood

blodproppar i benen

Ytterligare en allvarlig biverkning av p-piller är risken för blodproppar i benen. Om en kvinna tar p-piller får symtom i benen som svullnad eller kramper, bör hon meddela sin läkare direkt.

Blödning

Det är naturligt för en del kvinnor upplever lätta fall av blödning eller flytning från deras slidan under veckorna mellan deras perioder. En bieffekt av att ta några p-piller kan vara en kraftigare blödningar under denna tid. Tyngre blödning är inte en vanlig bieffekt och patienten måste anmäla detta blödning till sin läkare med stor hast.

Strokesymtom

Huvudvärk kan vara en vanlig, om mindre allvarliga, biverkan av att ta p-piller. Men om huvudvärken känns i tillägg till andra tecken såsom en förändring i hur kvinnan talar, och benet eller armen domningar, kan detta vara tecken på något mycket mer allvarligt som stroke.

Allergiska reaktioner

P-piller kan också orsaka en del kvinnor att få en allergisk reaktion. Hudutslag tillsammans med bikupor och pipande andning, är tecken på denna sidoeffekt. Anmälan till den läkare som ordinerat p-piller skulle vara tillrådligt.

Klumpar

Brösten känsla anbud eller att bli lite större i storlek kan vara ett vanligt symptom på en period. Kände en knuta i bröstet, men kan en bieffekt av p-piller, eller i vissa fall, något ännu mer allvarligt. Hursomhelst, borde en kvinna informera sin läkare så snart som möjligt av detta tillstånd.

Previous:nothing Next:graviditet övningar för normal förlossning

Relaterade artiklar


 • virus symtom hos barn
 • rättsmedel för reflux hos spädbarn
 • bästa behandlingen för ED
 • ledsmärta och klimakteriet
 • hur man får företaget sjukförsäkring betala nekad anspråk
 • kemisk obalans i barn
 • är graviditet betraktas som ett befintligt skick på nya försäkringar?
 • mikonazol biverkningar
 • den bästa ringorm behandling
 • hur man hittar information om hälso-och sjukvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com