aggressiva behandlingar för huvudlöss hos barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-11
Huvudlöss uppstår oftast i förskola eller dagis där, om den inte behandlas på bara ett barn, är det ofta gått från klasskamrat till klasskamrat. Medan många skolor utföra regelbundna kontroller löss att informera föräldrar när barn blivit utsatta, kommer hem inspektioner fånga ett angrepp tidigare. Med aggressiv behandling kan besvär av huvudlöss lämnas till ett minimum

Du behöver:. .
Badkar
vatten.
något för att markera vattennivån med.
ett måttband.
några grundläggande matematik skicklighet.

Inspektion

Om ditt barn utsätts för löss eller om du märker ovanlig klåda och kliar, är det dags att inspektera. Eftersom de är mycket små och rör sig snabbt, levande löss är inte alltid lätt att upptäcka. Men den "nits," eller ägg är lättare att upptäcka och finns vanligtvis ungefär en halv tum från hårfästet bifogas enda delar. Ett bra sätt att kontrollera är att kamma håret från nacken fram barnets huvud i böjt-over ställning. Hår lyfter naturligtvis på rötterna i detta läge och bättre exponerar leva löss i hårbotten och ljusa "gnetter" som kan ha fäst vid hårstrån.

Behandling

Löss behandling ansökningar, som innehåller insektsbekämpningsmedel, kom i form av schampo och krämer och är allmänt tillgängliga över disk. Bruksanvisning kommer att vara olika per produkt, så det är viktigt att noga följa varje steg. Var särskilt uppmärksam på hur länge produkten är att stanna kvar på håret eftersom detta är nyckeln till att döda alla löss, minimera irritation i hårbotten och undvika reinfestation. Om det tillämpas korrekt, kommer en behandling vara tillräcklig. Stickprovsvis eller flera tillämpningar av löss bort schampo rekommenderas inte.

Nit borttagning

Medan särskilda schampon kommer att döda levande löss, det finns ingen garanti för att "nits" förstörs i processen. Många läkare är överens om att hålla de återstående äggen från kläckning, måste varje "nit" individuellt bort från hårstrå. Detta kan göras med hjälp av fingrarna eller en av de speciella "NIT" avlägsnande kammar tillgängliga över disk. Ta bort "nits" är mycket tidskrävande, men det måste göras för att undvika en snabb reinfestation.

Förebyggande

Förebyggande är fortfarande den bästa medicinen när det gäller huvudlöss. Långt hår är bäst förvaras i en hästsvans i skolan och alla barn ska instrueras att inte ot dela borstar, kammar, barrettes, slipsar hår och pannband och att inte bära varandras hattar. Även om ett barn visar inga tecken på klåda, en gång i veckan leta efter "gnetter" kan stoppa ett angrepp i dess spår.

Previous:nothing Next:rekommendationer för problem impulskontroll hos barn

Relaterade artiklar


 • klimakteriet hjälp för män
 • symptom av multipel skleros hos barn
 • Så för att lindra graviditetsillamående
 • är en kolon rengöra säker för att bli gravid?
 • bot för en rinnande näsa
 • biverkningar av nikotin sugtabletter
 • hur man köper inteckning poäng
 • Vad styr stegen i andning av glukos
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • hur man kan förebygga och behandla munsår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com