behandling av klimakteriet symtom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-22
Klimakteriet inträffar vanligen kvinnor mellan åldrarna 45 och 55. Menopaus definieras av en kvinnas mens stopp för 12 månader i följd. Det finns minskad produktion av östrogen och progesteron eftersom kvinnan inte längre har ägglossning. Hormonbehandling efter klimakteriet symtom kan vara kontroversiella, och varje kvinna bör väga fördelar och nackdelar

hormonbehandling

Hormonell substitutionsbehandling (HRT) kallas ibland för östrogenbehandling (ERT) och hänvisar till de tillägg av hormoner används för att ersätta de som kroppen används för att göra. Hormonbehandling är enbart östrogen eller en kombination av östrogen och progesteron. Hormonbehandling kan lindra symtom såsom värmevallningar, nattsvettningar, torrhet i slidan och sömnstörningar. Risker med hormonbehandling är ökad risk för bröstcancer, hjärtinfarkt, stroke och blodproppar. Dessa allvarliga risker bör vägas noggrant med din läkare.

Herbal /Naturlig

Fytoöstrogener östrogenliknande ämnen från en anläggning och inkluderar silverax, wild yam, Dong Quai och valerianarot. Silverax lindrar värmevallningar, nattliga svettningar, torrhet i slidan, sömnstörningar, nervositet, irritabilitet och depression genom att hjälpa till att balansera östrogennivåerna. Ta en eller två 40 mg kapslar av extrakt två gånger dagligen. Ta u00BD till 1 tsk. (60 till 120 droppar) två gånger dagligen av standardiserade extrakt. Soja innehåller också fytoöstrogener och kan hjälpa till med lindriga värmevallningar. Äta stora mängder soja kan vara skadligt för kvinnor med bröstcancer.

Milk Thistle kan hjälpa levern rensa ut fördelningen av syntetiska hormoner. Milk Thistle är bäst tas som standardiserat extrakt vid 420 mg dök på två till tre doser per dag i 6 till 8 veckor. Silymarin är en ört som skyddar levern och hjälper regenerera skadade leverceller.

St Johannesört kan hjälpa mild till måttlig depression, melankoli, utmattning, förlust av sexuellt intresse eller muntorrhet. Johannesört har visat sig vara lika effektiv som vissa receptbelagda antidepressiva läkemedel. Doseringen är 300 mg i kapselform tre gånger dagligen av ett extrakt med 0,3 procent hypericin. Johannesört kan ta två till tre veckor innan du märker någon effekt.

Kava är bra med ångest och depression. Kava har låga biverkningar jämfört med receptbelagda ångestdämpande mediciner. Kava är inte beroendeframkallande och påverkar inte koncentrationen eller reaktionsförmåga om den tas på en ordentlig dos. Det har en lugnande effekt. Standard dosering för Kava är 70 mg av standardiserade kava extrakt två till tre gånger om dagen.

Livsstil

Ät fem eller sex mindre måltider per dag av ca 250 till 300 kalorier för att motverka viktökning orsakas av menopaus. Fokus på komplexa kolhydrater, som bönor, jordnötter, frukt och sötpotatis. Minska konsumtionen av alkohol, starkt kryddad mat, koffein och tobak.

utöva 30 minuter om dagen, fem dagar i veckan. Motion hjälper din sömn, ben, hjärta och ger en övergripande känsla av välbefinnande. Pilates kan hjälpa förlust av flexibilitet och bygger kropp styrka utan skrymmande muskler. Yoga och simning är bra skonsamma alternativ också.

Previous:nothing Next:bra graviditet övningar

Relaterade artiklar


 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • hur man köper bipollen
 • Hur sova med en nackkrage på
 • hur man håller maten säker på sommaren
 • hur att linda en axel med ACE bandage
 • hur man överlever PMS - kvinnans version
 • spik tekniker svampangrepp behandling
 • mikonazol biverkningar
 • Hur du tar Ambien försiktighetsåtgärder
 • behandlingar för spruckna hälar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com