blåsljud hos barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-26
Föräldrar panik ofta när de får höra sitt barn har fått diagnosen blåsljud, men inte förstår att hjärtat blåsljud är faktiskt vanliga i barn och att i allmänhet, de löser sig utan att påverka barnets hälsa. Det är oerhört viktigt att föräldrarna förstår vilken typ av blåsljud sitt barn har fått diagnosen, om det krävs ytterligare utvärdering och alternativ behandling att tillgå om resultatet är ett allvarligt hjärtfel

Du behöver:.
1 låda med ren majsstärkelse.
1 liten plastburk med lock.

Symtom

Heart mummel hörs som annorlunda eller extra ljud utöver det vanliga slå eller "LUB-dub" Ljudet av ett hjärta slå. Hjärta mummel kan vara oskyldig och inte en hälsorisk, eller resultatet av ett underliggande problem med hjärtat eller defekt. Barn med allvarliga hjärtfel kan få symtom som svårighet utfodring, läppar som visas blå, även känd som cyanos, snabb andning och oförmågan att växa och frodas.

Diagnos

Heart blåsljud hos barn hörs under en lyssnande tentamen med ett stetoskop för att lyssna till hjärtat som det slår. Hjärta mummel bedöms på en skala från 1 till 6 i ljudstyrka eller intensitet. Grade 6 hjärtat blåsljud är mycket högt och lätt att höra, och årskurs 1 hjärta blåsljud är svåra att höra och knappt hörbar. Heart mummel kan också karakteriseras som mjuk, blåsning, högfrekvent eller hård. Hjärta mummel klassificeras också efter den plats i bröstkorgen där de är bäst hörda, om de finns i hjärtslag cykeln och eventuell skillnad erfaren om barnet ändrar positionerna.

Typer

Den vanligaste blåsljud som finns i spädbarn är en oskyldig eller funktionella blåsljud. En oskyldig blåsljud produceras av ett normalt hjärta, kommer och går genom hela barndomen och inte utgör någon form av hot mot hälsan. Oskyldiga hjärta mummel så småningom lösa sig själva när barnet blir äldre. Ungefär ett av 100 barn som föds med medfött hjärtfel, som är ett strukturellt problem med hjärtat som vanligen först märkte av en onormal blåsljud. Det finns fyra kategorier av hjärtproblem åtföljas av hjärta mumlar, inklusive septumdefekter, avvikelser ventil, utflöde obstruktion och hjärtsjukdomar muskler.

Behandlingar

Spädbarn med oskyldiga hjärta blåsljud kräver inte någon speciell behandling eller medicinering. Om ditt barn får diagnosen blåsljud som medföljer ett hjärtproblem, kommer din barnläkare hänvisa dig till en pediatrisk kardiolog, som sedan bedömer ditt barns symtom och skapa en behandlingsplan för att effektivt behandla de problem som kan innefatta medicinering, terapi och kirurgi för att rätt blodflöde och oegentligheter hjärtslag samt strukturella brister.

Överväganden

Heart blåsljud med medfödda hjärtfel hos barn har varit kopplade till Downs syndrom, även kallat trisomi 21, genetiska avvikelser och exponering för kemikalier, även medicin och alkohol innan födseln. Även föräldrar kan ha fler än ett barn med ett medfött hjärtfel finns det för närvarande inte belägg för att tillståndet är ärftligt.

Previous:nothing Next:Hur snabbt kan du säga att du är gravid?

Relaterade artiklar


 • spädbarn långsam utveckling i tal
 • blodtryck riktlinjer för barn
 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • träkol rengöra
 • behandlingar för spruckna hälar
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • Definitionen av ett Pap-test
 • Orsak och symtom på fibromyalgi
 • hem rättsmedel för vaginal klåda & Burn
 • fördelar och nackdelar med preventivmedel rytm metod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com