graviditet omvårdnad planer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-20
Sjuksköterskor specialiserade på obstetrik förstå vikten av att säkerställa en sund mor och ett friskt barn. För att skapa en skräddarsydd graviditet omvårdnaden plan, är det nödvändigt att ha en baslinje för gravida eller post-partum patientens tillstånd, oavsett om det blödning, havandeskapsförgiftning eller utomkvedshavandeskap, för att nämna några. En effektiv omvårdnad plan för graviditet patienter bör innefatta en bedömning, främja självständighet och patient undervisning

Bedömning

Bedömning, det första elementet i omvårdnadsprocessen, är vad som sjuksköterskor använder för att fastställa grundläggande information för patienter. Det börjar med grundlig huvud till tå översikt. Bedöma patientens huvud och hals, notera några förstorade lymfkörtlar, sköldkörteln eller andra avvikelser. Rör sig nedåt, kontrollera patientens puls och andning, och rapportera alla tecken på andnöd. Också dokumentera patientens fundal höjd och foster utvärdering. Var särskilt uppmärksam på eventuella ödem i extremiteter eller subjektiva rapporter om smärta i vaderna. Laboratorieresultat är också över och dokumenteras.

Främja Autonomy

När den gravida patienten klockor kroppen förändras, kan hon börja känna på en förlust av kontroll över sin kropp eller välbefinnande. En graviditet omvårdnad planen konstateras och respekterar dessa känslor, med fokus på att främja patientens autonomi. Insatser som patienten kan utföra själva bör ingå i omvårdnaden planen. Till exempel, om ett visst mål på planen omvårdnad anges att patienten ska vara fri från illamående och kräkningar genom sin tredje trimestern kan en patient intervention inkluderar undvika områden med starka eller stötande lukter och äta kex. Detta gör att patienten känner sig aktiv och mer delaktiga i sin egen vård underhåll.

Patientutbildning

Graviditet omvårdnad planer oftast omfatta patientutbildning anges som ett mål och som en omvårdnadsåtgärd. Undervisning den gravida patienten hur man känner igen normala och onormala symtom i kroppen ger en extra försvarslinje mot fostrets hälsorisker som annars skulle gå obemärkt förbi eller behandlas för sent. Det hjälper också mammor-att-vara känna sig mer bekväm om födelseprocess och efter förlossningen liv. Detta kan inkludera information om rätt kost, riskerna och fördelarna med mediciner och aktiviteter som bör undvikas under graviditet och omedelbart efter förlossningen. Patient undervisning även ska innehålla information om födelseprocess alternativ, amning och flaskmatning.

Previous:nothing Next:hur man gör en viktigaste för din hälsa

Relaterade artiklar


 • alkohol behandling i tonåren
 • hur man ska gå din väg till hälsa
 • hur man gör en viktigaste för din hälsa
 • botemedel för vestibulit
 • hur de ska hålla sig i form (även med barnen)
 • livsmedel för att undvika med prostatit
 • hur har ett test allergi scratch
 • hur man ser yngre direkt:
 • faktorer som påverkar graviditetstester
 • de allra tidigaste graviditeten tecken
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com