hur lång tid tar navelsträngsblod senast?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-22
Navelsträngsblod är blodet som kommer från navelsträngen bildas under graviditeten. Det kan lagras för att använda om ditt barn stöter på framtida medicinska problem, eller det kan vara vann att användas av annan person vars blodgrupp matchar navelsträngsblod. Det finns flera sjukdomar och sjukdomstillstånd som navelsträngsblod har visat att behandla, och nytta. Lagra navelsträngsblod kan vara ett livräddande beslut

Vad är navelsträngsblod?

navelsträngsblod är blodet som kommer från navelsträngen och moderkakan. Normalt är efter ett barn fötts moderkakan och navelsträngen är kasseras. Emellertid har dessa organ visat sig ha blodbildande celler. Dessa celler kan hjälpa vid läkning av många sjukdomar och medicinska tillstånd, såsom leukemi, lymfom och immunsjukdomar. Läkare kan hämta navelsträngsblod och spara den för framtida bruk och behandlingar.

Hur navelsträngsblod samlas

Efter födelsen av ditt barn, är navelsträngen klippts av. Blodet samlas upp i en steril påse antingen före eller efter det att moderkakan levereras. Blodet är märkt och daterad, sedan lagras i en tillfällig förvaring på sjukhuset för leveransen tills den kan levereras till en offentlig navelsträngsblod bank. Mamman ska ha hennes blod testas för att se till att hon är fri från smittsamma sjukdomar, och om ingen finns, blodet överförs till en offentlig bank.

Hur länge kan navelsträngsblod förvaras?

navelsträngsblod , när det ligger i dess permanent lagring tillstånd kan pågå i många år. Forskning om exemplar av navelsträngsblod sparas för tio till tolv år har visat att det inte fanns några tecken på försämring i blodet. Som navelsträngsblod lagring har en kort historia har det inte förekommit några ytterligare studier gjorts på navelsträngsblod som lagrats under längre perioder. Detta är dock inte att längre lagringstider nödvändigtvis skulle minska effekterna.

Förvaring navelsträngsblod

navelsträngsblod gradvis fryst och kyld att bevara dess egenskaper. Det är fryst till -196 Celsius. När den når den temperaturen kan det vara intakt och frisk i många år. Forskning har visat att om provet bevaras och hanteras på rätt sätt, finns det ingen anledning till varför provet inte kunde vara frisk och livskraftig i tjugo till trettio år, kanske längre.

fördelarna med att spara navelsträngsblod

Spara och lagra navelsträngsblod har flera fördelar. Det kan vara en livräddande händelse att få din navelsträngsblod in och lagras för framtida användning. I vissa fall innehåller en sladd blodprov räcker inte blodbildande celler för att göra den passande för transfusion. I dessa fall kan provet fortfarande användas för forskning med hjälp av blod från navelsträngen eller ens bota sjukdomar. Enbart detta kan vara en stor fördel att samla in navelsträngsblod.

Previous:nothing Next:behandling av klimakteriet symtom

Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • arbetsterapi aktiviteter för barn
 • hur lätt graviditetsillamående
 • rekommendationer för problem impulskontroll hos barn
 • det bästa sättet att ta bort en vårta
 • hur man gör Ipecac
 • hur man köper kort sikt sjukförsäkring
 • hur man skapar en medicinsk träd familj hälsa
 • sammanfattning viktminskning för barn
 • Daytona Beach missbruksbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com