hur levern fungerar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-19

Du behöver:
promenadskor
. bekväma kläder.
säker plats att gå.

Bakgrund

Levern är den största organ i kroppen som sitter under membranet till höger i magen. Levern är den enda inre organ som kan regenerera sig själv. Denna vitala organ utför över 400 funktioner varje dag.

Alla leverns funktioner är ansvarig för att upprätthålla homeostas av hela kroppen. Det är inte en underdrift att anse att eftersom hälsa i levern går, så går hälsan i hela kroppen.

leverfunktion

Det finns celler i levern som syntetiserar plasmaproteiner, vilket innebär att levern spelar en viktig roll i blodets förmåga att koagulera --- inte för mycket och inte för lite. Samma funktion hjälpmedel kroppens celler att upprätthålla lämpliga osmotiskt tryck, vilket möjliggör optimal överföring av ämnen in och ut ur cellmembran. En tredje syftet med detta samma leverfunktionen är att reglera enzymer i blodet.

De flesta människor är bekanta med funktionen av galla i levern. Gallsalter tillverkas i levern och levereras till gallblåsan som en gulbrun vätska som stöd i nedbrytning av fetter.

Levern spelar en roll i att hålla kroppens immunsystem i gott skick. I levern är specialiserade celler som kallas Kupfferceller, som filtrerar bakterier och andra potentiella gifter. Den Kupfferceller göra detta så mag blodet passerar över dem, vilket hindrar potentiella infektionsskapande material som ska filtreras från kroppen utan att någonsin komma in i kroppens allmänna blodomloppet.

När blodet socker (glukos) i kroppen blir höga, tar bort levern några av glukos från kroppen och omvandlar den till glykogen, som kroppen håller för energilagring. När blodsockernivån sjunker, vänder levern processen och släpper glykogen i form av glukos i blodet.

Andra funktioner

Ännu en viktig funktion i levern är att fungera som kroppens detoxifier. Levern kan bryta ner gifter och avfall, som t. ex. ammoniak, till ofarliga vattenlösliga kemikalier, som sedan lämnar kroppen via urinvägarna. En sådan kemikalie som produceras av levern är urea, slutprodukten av ammoniak efter levern har avgiftade det för säker utsöndring.

Alkohol är ett annat ämne som tas in av det organ som levern är skyldig att bryta ner för säker utsöndring. Nästan alla mediciner, både syntetiska och naturliga, passera genom levern för avgiftning.

Alla dessa komplexa funktioner och många fler uppträder samtidigt i levern, en sann kraftpaket av den mänskliga kroppen.

Previous:nothing Next:biverkningar av Varivax booster skott

Relaterade artiklar


 • graviditetsillamående avhjälpa
 • hur bli gravid den naturliga vägen
 • riskerna av solarier & sola
 • hur man handskas med en förfallen graviditet
 • fysiska utveckling för småbarnsfostran
 • vad är orsakerna till pediatriska magont?
 • för tidig förlossning behandling
 • om långsiktiga drog & alkohol behandling
 • hur att linda en axel med ACE bandage
 • hur konditionstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com