hur man förstår vad som orsakar gupp på ögonlocken

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-07
Knölar på ögonlocken kan vara obekvämt och fult. Här är vad kan orsaka detta symptom
1.
Det är nedslående att se i spegeln och se knölar på ögonlocket, och ännu mer irriterande när man inte vet vad de är. Om du har en bula som är smärtsam, anbud till beröring, och finne-liknande utseende, är det troligen en stye som är en infektion i ett oljeproducerande körtel, vanligen orsakade av Stafylokockbakterierna. Den smittade körtel kan bli ganska ömma och kan fyllas med var. Detta irriterande Infektionen är oftast behandlas med varma kompresser, och i vissa fall, antibiotisk salva. De försvinner vanligtvis efter några dagar.
2.
Annan vanlig orsak till en bula på ögonlocket, som ofta förväxlas med en stye, är en chalazion eller meibomian cysta. Denna typ av ögonlocket bula kommer från obstruktion av körteln, men är inte bakterier i naturen som en stye. Meibomian körtlar producerar en tjock, klibbig material som hjälper till att smörja ögonfransarna och hålla dem fuktiga. Ibland en av körteln s kanaler kan bli blockerad orsakar talg att täppa till öppnandet av körteln. Detta resulterar i uppkomsten av en smärtfri ögonlock bula känd som en chalazion. Chalazions är oftast lätt att skilja dem från passform eftersom de är oftast smärtfritt. De också behandlas med varma kompresser och ibland antibiotika salva, men kan vara långsammare att lösa än passform. I vissa fall kan pågå i upp till flera veckor eller månader. Ihållande och kära kan behöva dräneras kirurgiskt eller helt censurerade.
3.
Båda dessa typer av knölar på ögonlocket är vanligare hos personer som gnuggar sina ögon ofta, speciellt med smutsiga händer. Av denna anledning, de är vanligare hos barn. En annan typ av knöl på ögonlocket som är vanligare hos barn är milier. Dessa är små vita knölar på ögonlocket som är smärtfri och oftast ses hos nyfödda barn, även om vuxna också kan få dem, särskilt om de upplever en dålig solbränna eller andra skador på ytan av ögonlocket. De bildar oftast när döda hudceller inte fälls på rätt sätt, vilket resulterar i obstruktion och bildandet av små cystor. Dessa ögonlock gupp är oftast lätt att skilja från passform och chalazions på grund av sin lilla storlek. De är bäst behandlas av dermatologis
4.
Bästa sättet att undvika knölar på ögonlocket pga passform eller chalazions är att hålla händerna borta från ögonen så mycket som möjligt och att Undvik att använda den ögonmakeup, särskilt mascara, vilket kan vara en källa till bakterier. Aldrig gnugga sig i ögonen med en smutsig disktrasa eller handduk och hålla händer så ren som möjligt. Om du får knölar på ögonlocket, se en läkare för en definitiv diagnos. Ta inte risker med din vision.


Previous:nothing Next:Hur man sköter om tygpåsar livsmedelsbutiker

Relaterade artiklar


 • MRSA Staph infektioner hos barn
 • den bästa hemsidan blodtrycksmätare
 • naturlig behandling av torrhosta
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • livsmedel för att kontrollera sura uppstötningar
 • hur man ska leva hälsosamt i giftiga värld
 • Orsak och symtom på fibromyalgi
 • hjälp med klimakteriet
 • hur har din dispenseras receptbelagda mediciner i sin ursprungliga tillverkaren behållare
 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com