livsmedel som mjukna pall

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-14
Hantering av förstoppning kan vara frustrerande och obehagligt. Medan din första tanke kan vara att huvudet mot medicinskåpet, bör du söka dina köksskåp första för livsmedel som kan mjukna avföring och ge lindring. Gör dessa livsmedel del av din dagliga kost, tillsammans med motion, för att förhindra framtida anfall av förstoppning utan att utveckla irriterande biverkningar, nedsatt tarmfunktion och beroende som med överanvändning av läkemedel

Du behöver:
ett badkar.
vatten.
något för att markera vattennivån med.
ett måttband.
några grundläggande matematik skicklighet.

Överväganden

Medan vissa livsmedel kan vara effektivt till att mildra pall, för mycket av det goda kan också skapa problem som irriterade tarmar och diarré. Dessutom kan vissa människor vara känsliga för effekterna av livsmedel, och därför spelar det säkert och börja med små mängder

kli spannmål

Pall mjukgörande kan börja med din frukost. . Välj spannmål med högt fiberinnehåll, t. ex. fiber En eller Raisin Bran.

Plommon

Både torkade plommon och plommon juice fungerar mycket bra för att göra avföringen mjukare och lättare att passera. Detta tack vare ett högt fiberinnehåll, tillsammans med förekomsten av sorbitol, ett naturligt laxerande.

Päron

päronsaft eller konserverade päron kan vara effektiva laxermedel, tack vare fruktens fibrer och innehåll fruktos. Till skillnad från plommon, är deras effekt mildare och kan därför vara ett bättre val för dem som finner plommon juice vara lite irriterande att deras inälvor.

Fikon

Fikon kan vara effektiv på att lindra förstoppning, oavsett om de är färska eller i torr form. Blötläggning ett par fikon i vatten över natten kan ge en naturlig pall mjukmedel det är allt redo för dig på morgonen.

Vatten

Många människor fortfarande inte dricker den 8 koppar vatten om dagen som de ska. Vatten har en enastående förmåga att förhindra att avföring blir hård i kolon. Ytterst är vatten vad som kommer att hjälpa fiberrika livsmedel att få flytta och hindrar dem från motorstopp i tarmkanalen.

Previous:nothing Next:övningar för att undvika knäled

Relaterade artiklar


 • vård av barn med svår hosta och feber
 • depression fakta för barn
 • Förfarandet för en klinisk bröst
 • flytande hand sanitizer faror
 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • effekter av kontinuerlig användning av progesteron kräm
 • Kegel övningar för blivande mammor
 • hur man gör enkla övningar balans för seniorer
 • hur man kan bli av med akne med huskurer
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com