mat för barn med ADHD

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-25
Även de allra flesta läkare är inte säker på om Attention Deficit Disorder (ADD) kommer från-det kan vara genetik eller baserat på hur ett barn uppfostras-mest är övertygade om att eliminering av livsmedelstillsatser och raffinerade sockerarter i ett barns kost minska symtomen och låt dramatisk förbättring. Att veta hur man kontrollerar sjukdomen genom enbart diet är viktig för föräldrar och deras barn; läkemedel bör vara en sista utväg. Vikarierande hälsosam mat är det första steget

Frukt och grönsaker

serverar ekologisk frukt och grönsaker, av flera skäl. De har ingen raffinerat socker eller tillsatser-förutsatt att de verkligen är ekologiska. De är också alla väldigt hälsosam för ett barns kropp i allmänhet och de hjälper barn att utveckla en smak för dessa livsmedel senare i livet. Bra matvanor är de viktigaste sakerna att ställa upp i denna ålder. Frukt blir lättare att övertyga dem att äta eftersom de har naturliga sockerarter. Grönsaker kommer att bli svårare, men om grönsaker blandas med andra livsmedel-t. ex. makaroner eller smörgåsar-blir det lättare. Barn ska ha fem portioner av dessa per dag.

Magert protein

Gör ägg på morgonen, ett bra sätt att få ett barn att äta ett par portioner av protein. Detta kommer att ersätta de höga tillsatsen, raffinerade socker diet de hade fått in tidigare via exempelvis spannmål. Om ägg är inte en möjlighet, fisk eller kyckling bör finnas på menyn i någon form eller mode, men serveras på ett sunt sätt. Med andra ord tjänar KFC eller McNuggets inte fylla magert protein kvoten. Nötkött är en bra alternativ, prova fajita kött till ett "friskare" mexikansk restaurang, eftersom det är redan skära upp, och barnen kan äta vad de vill då. Du kan spara den som ska delges senare.

Fullkorn Snacks

Vet att det viktigaste små måltider för att ersätta snacks och godis, en källa till många ADD flare-ups. Servera kringlor, morötter, kex och ost-allt små och bra för några tuggor minst, i stället för godis. De butiker som förstår det organiska konceptet är bra ställen att undersöka unika barnens mellanmål. Tigers mjölkprotein barer är ett bra alternativ, de är friska, rika på protein (avhjälpa den matgrupp) och har helt naturliga sockerarter. Den stora hemligheten här kan psykologi. Om ditt barn inte vet att det är inte som godis han har ätit tidigare, kommer han äter nog det och gillar det. Och då har du vunnit striden.

Previous:nothing Next:typer av kroppen bygger

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och bröstcancer
 • aggressiva behandlingar för huvudlöss hos barn
 • bronkopulmonell dysplasi symtom
 • hur man kan förebygga och behandla munsår
 • övningar för att bli av med mannen bröst
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • hemlagad fotvärmare
 • effekter av kontinuerlig användning av progesteron kräm
 • vattenavhärdarsystemet metoder
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com