natriumfattig kost under graviditeten

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-24
Om du är gravid och du är i riskzonen för graviditet inducerad högt blodtryck, eller hypertoni, kan en läkare att sätta dig på en låg natriumdiet. Men även om du inte är i riskzonen för högt blodtryck, äta en natriumfattig kost är ett bra sätt att hålla dig och ditt barn friska. Att bli medveten om dina natriumintaget kan hjälpa dig få bästa möjliga graviditeten

Betydelsen av Sodium

Natrium, som finns naturligt i många livsmedel, hjälper kroppen att reglera vätskenivåer. Även gravida kan en kvinna tycker att hon behöver mer natrium än vanligt, beroende på en högre natrium ämnesomsättning. De flesta kvinnor kan få natrium från naturliga livsmedel, och det finns sällan någon anledning att lägga till extra salt eller natrium till mat. Men när natrium spikar, kan den orsaka att din kropp binder för mycket vätska, vilket resulterar i svullnad och högt blodtryck. Detta ibland sker senare i graviditeten och finns anledning att förmå labor, som högt blodtryck är farligt för både mamman och barnet.

Läkare rekommenderade

Om din barnmorska rekommenderade en natriumfattig kost, kan du bli förvirrad om vad detta innebär. Rådfråga din läkare vad han anser "låg natrium. " Oftast består en natriumfattig kost som är mindre än 1. 200 mg natrium per dag. Var medveten om de livsmedel som du äter. Färdigförpackad och konserver innehåller ofta mer natrium i bevarandesyfte. Läs näringsinformation på förpackningarna för att se hur mycket natrium finns i livsmedel som du äter regelbundet.

Låg salthalt Recept

Att göra din egen mat betyder att du vet exakt vad som händer i den. Detta innebär också att äta färsk mat kryddad med andra örter och kryddor kan skära ner på natrium. Prova några nya recept som inte tar till att lägga natrium för smak. Dessa recept lita på ingredienser och kryddor som packa en punch utan att höja ditt blodtryck. Prova grillad kyckling som är kryddad med en no-natrium krydda. Gnid in kycklingen med osaltat smör och strö på din favorit krydda, sedan grilla tills köttsaften klar. Du förbereder majskolv med persilja, dill och rosmarin i stället för salt. Leta efter låg salthalt snacks på din favorit affär.

Previous:nothing Next:användningsområden för metrogel

Relaterade artiklar


 • nyfödda genetiska sjukdomar
 • flytande hand sanitizer faror
 • hur man gör Ipecac
 • det bästa sättet att ta bort en vårta
 • laser synkorrigering förfaranden
 • hur man väljer hudvårdsprodukter för trycksår
 • Kegel övningar för blivande mammor
 • arbetsterapi aktiviteter för barn
 • hur man använder ett graviditetstest
 • botemedel för spädbarn torsk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com