övningar för att undvika knäled

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-14
Ibland, trots alla ansträngningar, kan knäledsplastik vara det bästa alternativet för din situation. I vissa fall kan dock en läkare rekommendera ett program av övningar som kommer att stärka knäet och dess omgivande muskler, vilket eliminerar behovet av kirurgi. Rådgör med din läkare innan du försöker dessa övningar på egen hand

Du behöver:
badkar
. vatten.
något för att markera vattennivån med.
ett måttband.
några grundläggande matematiska färdigheter

Stärka Knee

Focus din träning rutin på de muskelgrupper som omger och stödjer knän. vader, hamstrings och quadriceps. Du kommer också vill stärka muskulaturen runt knäleden själv. Åta sig att göra dessa övningar på regelbunden basis, och omfatta ett antal tyngdlyftning och styrka-övningar i din träning för att hålla alla dina muskelgrupper fungerar bra och i balans med varandra.

Särskilda övningar

Med hjälp av din ortopedisk läkare, en professionell tränare eller expert på idrottsmedicin centrum, skapa ett program för utfall, knäböj och marklyft för att bygga och stärka musklerna som stödjer knät. Enligt hört läkare av American College of Sports Medicine, bör du börja införliva dessa typer av övningar i din rutin ett ben i taget. Patienter som lider av knä besvär rekommenderar konsekvent enbenta knä stärka och stödja arrangemang, samt enstaka ben knäböj och utfall, bulgariska knäböj och step-ups. Din tränare kommer att ändra ditt övningar för att passa dina behov och nuvarande konditionsnivå. Arbeta på din glutes och hamstrings också för ytterligare effekt på knä funktionalitet.

Det är viktigt att notera att läkare som Robert Mazzeo på ACSM har funnit att trots din ålder, kan stora vinster från styrketräning uppnås. Det viktiga är att fokusera på rätt muskelgrupper du försöker öka och rikta dem intelligent. Övningar som att cykla, hissar ben, och grundläggande stretching är effektiva på att återställa ditt knä hälsa. Oavsett den valda övning, försök att inte över anstränger dig eftersom detta kan leda till sämre skada. För att förhindra detta, försöka fokusera på en eller två knä övningar per dag och rotera dem under veckan.

Previous:nothing Next:träkol rengöra

Relaterade artiklar


 • Hur får näring från moderkakan till fostret?
 • bot för en rinnande näsa
 • katt allergier hos barn
 • virus symtom hos barn
 • hur man förbereder för en pappa screening
 • är badtunnor dåligt när man är gravid?
 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
 • Vicks ånga vakt förångaren instruktioner
 • fysisk utveckling hos barn åldern 0-3 år
 • sova tips för seniorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com