vad är bra behandlingar för huvudlöss?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-05
Huvudlöss är en extremt smittsam villkor, särskilt bland barn. Dessa små, vinglösa insekter näring från blod och hud. En kvinnlig lus (singular för löss), kan lägga upp till 100 ägg eller gnetter på en gång. Om de inte är alla borttagna, inom 20 dagar, är en annan hona kan om ytterligare 100 ägg. Äggen ser ut som små, beige smulor och följer hårstrån. På grund av löss s cykliska karaktär, det är absolut nödvändigt att helt ta bort alla gnetter. Schampo och många olika huskurer, kombinerat med noggrann kamning kan hjälpa behandla huvudlöss.

Du behöver:
badkar
. En miniräknare.
En linjal eller måttband som mäter i centimeter.
.
Ett fett penna.
 Om du inte kan hitta en, en torr radera markör kan fungera.
.

Löss Hårschampo

både kemiska och naturliga schampon kan inte bara döda löss, men lossa nits från hårstrån. Även kemiska schampo används flitigt, är många föräldrar oroade över eventuella biverkningar. Naturligt schampo som innehåller tea tree olja ett bra alternativ. I själva verket kan du göra din egen naturliga löss schampo, varvid alla skonsamt schampo, och lägga 3 msk olivolja, 1 tsk tea tree olja och 1 tsk eukalyptusolja. Dessa eteriska oljor, samt en redan förberedd schampo finns på din lokala hälsokostaffär. Oavsett vilken schampo du väljer, se till att använda en luskam efter sköljning att ta bort gnetter.

Huskurer

Andra bra behandling för löss man hittar i ditt skafferi. Olivolja och majonnäs anses bra löss kväva agenter. Släck ditt hår med någon av dessa och täck med en duschmössa att sova i. Skölj noga på morgonen. Var medveten om att det kan ta flera sköljningar för att få ut olivolja eller majonnäs. Ättika är ett annat bra sätt att få bort gnetter. Dess kraftfulla syror är till hjälp i att lossa nits från hårstrån. Efter tvätta håret med schampo, skölj håret med en kopp vatten och 2 msk vinäger. Efter antingen behandling, kamma ut några gnetter eller buggar med luskam.

Kamma

Den viktigaste behandlingen för att bekämpa löss är att kamma. En enkel kamning kommer inte att eliminera löss. Varje NIT måste tas bort, så ordentlig kamning är viktigt. Separera håret i mindre delar. Efter varje slag med luskam, sköljer av i en kopp vatten. Om du ser små bruna prickar som flyter i koppen, då är du framgångsrik. Under angrepp perioden bör kamning ske minst två gånger per dag och följs upp i minst två veckor, för att vara säker inga nya ägg har legat. Håll dig behandlingen tills du har en tydlig kopp efter en kamning.

Previous:nothing Next:kemisk obalans i barn

Relaterade artiklar


 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • vård av barn med svår hosta och feber
 • naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)
 • den medikalisering av klimakteriet
 • livsmedel för att kontrollera sura uppstötningar
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • hur man kan stoppa hicka omedelbart
 • receptbelagda allergi mediciner jämförelse
 • hur ska 40 som mig
 • medicin mot depression under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com