Hur kan läkare hjälpa dig att sluta röka?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-20
Att sluta röka cold turkey kanske inte är den bästa metoden för vissa människor. Abstinensbesvär kan vara alltför utmanande, och rökning missbruk kan komma från psykiska eller fysiska problem. I dessa fall kan det vara fördelaktigt att sluta röka med hjälp av medicinska eller mentala hälsa läkare. De kan hjälpa med hjälp av nikotinersättning, mediciner eller kognitiv beteendeterapi

nikotinersättning

En metod läkare kan hjälpa dig med är nikotinersättning. Du kan vara en rökare som är beroende av nikotinet i cigaretter. Ett recept kommer att använda andra metoder för att införa nikotin i blodet utan risk för att andas in upp till 40 cancerframkallande ämnen med varje cigarett rök. Vanliga metoder är patchar, tandkött och inhalatorer. Efter en läkare planen skulle nikotinersättningsprodukter gradvis minskas tills du inte längre har cravings. Du kan också få några av dessa produkter över disk, men de kanske inte fungerar lika bra med ett recept eller läkares hjälp eftersom de kan innehålla kemikalier som inte är anpassade för alla övriga villkor som du kan ha.

kognitiv beteendeterapi

Din läkare kan också rekommendera terapi för att hjälpa dig att sluta röka, särskilt kognitiv beteendeterapi. Kognitiv beteendeterapi analyser tankeprocess, känslor och beteenden i samband med rökning missbruk. En terapeut skulle kunna börja med att be dig att lista dina stressfaktorer eller triggers som får dig att röka. Han kunde sedan diskutera de känslor och tankar som kommer när du väljer att ha en cigarett. Om dessa känslor är automatiska negativa tankar, kan terapeuten ge dig tekniker och metoder för att ersätta dem med positiva eller andra tankar som kan minska behovet av cigaretter.

Medicin Receptbelagda

Eftersom hjärnan är ansvariga för att överföra den euforiska känslor som är förknippade med nikotin, bör det ingen överraskning att receptbelagda mediciner finns också som en rökavvänjning. Dopamin och noradrenalin är två signalsubstanser som är associerade med nikotinberoende och begär. Zyban är ett anti-depressiva medicin som hjälper till att kontrollera de som signalsubstans nivåer med målet att förhindra sug och beroende. Hjärnan har också särskilda nikotinreceptorerna att ta in nikotin och låta hjärnan vet att tillfredsställande nivåer har uppfyllts. Chantix arbetar för att göra dessa receptorer fungerar bättre, vilket minskar suget. Dessa är de enda FDA-godkända läkemedel för rökavvänjning.

Previous:nothing Next:bästa sätt att sluta röka

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra att du och dina nära och kära från att bli / smittas av svininfluensan (H1N1 virus)
 • biverkningar av nikotin sugtabletter
 • hur man köper linser på nätet i Kanada
 • järntillskott biverkningar
 • klimakteriet och bröstcancer
 • hur man överlever din kvinnas PMS ......
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • livsmedel för urinsyra minska
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
 • rättsmedel för reflux hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com