Vilken är den ideala ålder att bli gravid?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-20
Ålder är en viktig faktor för den perfekta tiden att bli gravid. En kvinnas kropp förändras under hela sin livstid och är bäst lämpad att bära ett friskt barn vid en viss ålder. Men hennes fysiska tillstånd är bara en faktor. En äldre kvinna kan vara mer erfarna och kan höja ett barn

faran med en tonårsgraviditet

I USA, ungefär en halv miljon tonåringar föder barn varje år. Barn till tonåriga mammor löper större risk för tidig födsel, låg födelsevikt och död. Unga mödrar är mer benägna att ha komplikationer under graviditeten, och lider av blodbrist eller högt blodtryck. Vidare är spädbarnsdödligheten högre bland barn till mödrar under 20 år.

Detta beror delvis på att de mammor som inte är fysiskt redo att bära ett barn, men sociala faktorer spelar också en roll. Tonårsmödrar är vanligtvis inte känslomässigt eller ekonomiskt redo att ha ett barn. De är mindre benägna att söka mödravård och mer benägna att röka eller dricka under graviditeten. När barnet är fött, tonåringar ofta inte har de resurser som finns att uppfostra barnet.

Graviditet vid 20 är fysiskt Perfekt

Fysiskt är den idealiska åldern att bli gravid mellan 18 och 20. Detta är när en kvinna är mest sannolikt att få sitt barn att sikt utan några komplikationer. Vid denna tid hon är fysiskt frisk och bördig. Studier visar kvinnans fertilitet börjar minska efter 20 års ålder och kommer att minska allt snabbare efter 35.

Dock måste en kvinna beakta andra faktorer. Ett barn är en långsiktig investering och en kvinna måste vara känslomässigt och ekonomiskt redo. Hon borde överväga om hon kan ge barnet en kärleksfull, hälsosam hem och en bra utbildning. Hon bör också överväga hur ett barn kommer att påverka sin egen karriär, livsstil och ambitioner.

Risken för graviditet senaste 35

Många kvinnor vänta med att skaffa barn tills efter att de har upplevt mer av livet, rest världen, eller etablerade sin karriär. Många kvinnor anser 35 och upp en idealisk ålder för att bli gravid. Från och med 2004 hade en av fem kvinnor i USA sitt första barn efter att ha visat 35. Fysiskt detta är inte den idealiska åldern att bli gravid. Äldre kvinna producerar mindre progesteron, ett viktigt hormon som hjälper ägget implanteras i livmoderslemhinnan. Äldre kvinna är således mindre troligt att bli gravid naturligt. De är också mer benägna att drabbas ett missfall.

Trots komplikationer, gör att många äldre kvinnor glatt friska barn till sikt.

Känsla Readt

Givetvis bör en kvinna överväga att skaffa barn först när hon känner sig redo att bli gravid, fysiskt , känslomässigt och ekonomiskt. Detta kan inträffa vid en annan ålder än vad som allmänt anses vara idealisk.

Previous:nothing Next:graviditet övningar hemma

Relaterade artiklar


 • tecken på en urinvägsinfektion hos spädbarn
 • vad är några metoder för att öka mjölkproduktionen?
 • vård i slutet av prematura barn
 • hur man kan bli av huvudlöss.
 • fysisk utveckling av sex-åringarna
 • hur man läka nervsmärta
 • halsont och täppt näsa rättsmedel för spädbarn
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • Hur du tar Ambien försiktighetsåtgärder
 • influensa dimma biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com