abort förfaranden

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-03
Abort eller abort är en medicinsk åtgärd som utförs av många olika skäl. Beroende på hur långt graviditeten är, metoder, risker och kostnader för en abort förändras avsevärt. Medan abort är ett vanligt förfarande, det finns fortfarande risker. Dessa risker ökar under graviditetens lopp, och som en följd av abort blir mer komplext

Betydelse

Kvinnor väljer att avsluta graviditeter av olika anledningar. Om du väljer att göra abort, det finns flera metoder att abort kliniker kommer att använda för att avsluta graviditeten.

Som graviditeten fortskrider, en kvinnas alternativ för abort förändring. Det minsta risk och kostnader är inblandade när en kvinna avslutar en graviditet inom de första veckorna av hennes utebliven mens.

Abortpillret

För graviditeter upp till sju veckors graviditet kan en kvinna välja att avbryta hjälp av abortpillret, en icke-kirurgisk åtgärd som innebär att två receptbelagda läkemedel som kommer att orsaka henne till missfall. Efter att ha fått en fullständig fysisk undersökning och ultraljud, tar kvinnan ett piller, under överinseende av en läkare, som stör de embryonala cellerna från att föröka sig. Tillsammans med den första p-piller kan läkaren också förskriva antibiotika för att förebygga infektioner inne i kvinnans livmoder.

Efter kvinnan tar det första pillret kommer vårdgivare ordna annan utnämning inom ett par dagar. Hon kommer sedan tillbaka till kliniken för att ta en dos av det andra läkemedlet, vilket gör att livmodern till kontrakt och utvisa dess innehåll. Vid denna tid kvinnan kan förvänta sig att uppleva blödning som är tyngre än en normal period liksom kramper.

Efter abort, kommer kvinnan att följa upp med vårdgivaren inom två veckor.

Aspiration

Efter sju veckors graviditet och upp till 14, som kallas ett kirurgiskt ingrepp en önskan abort kan utföras. Efter en fullständig fysisk undersökning och ultraljud, kommer den medicinska personalen in Laminaria i livmoderhalsen, eller öppnandet av livmodern, för att underlätta den öppen. Denna process kan ta några minuter till några timmar och är vanligtvis inte smärtsamt.

Under förfarandet, kommer patienten luta sig tillbaka mot tentamen bordet. Twilight sedering är ett alternativ under denna tid, även om de flesta patienter inte behöver det. När livmoderhalsen är öppen för läkaren in kanylen, en liten strå-liknande instrument i livmodern. På bara några minuter kommer han sug de produkter ur livmodern. Den faktiska abort oftast bara tar fem till 10 minuter.

Dilatation och evakuering

Efter 14 veckors graviditet och upp till 24, en procedur som kallas en dilatation och evakuering (D E) kan utföras. Detta förfarande är betydligt farligare och mycket mindre vanligt än önskan aborter på grund av graviditetslängd av graviditeten. Twilight, eller medvetet, är sedering vanligen används för en D E.

Under en D E, kommer läkaren att öppna livmoderhalsen med Laminaria och sedan tömma livmodern med en kyrett, en skarp loop-formad enhet. En D E abort kan ta flera timmar att slutföra.

Sena aborter

Efter 24 veckors graviditet enligt federal lag kan en graviditet avbrytas om kvinnan eller fostret har stora hälsoproblem.

I detta skede av graviditeten, oavsett anledning, ställer abort ett större hälsorisk för patienten och kvinnan kan behöva resa till en specialiserad klinik att avsluta.

Previous:nothing Next:dieter för diabetes och graviditet

Relaterade artiklar


 • Kegel övningar för blivande mammor
 • fosterutveckling på vecka 11
 • hur man håller elden brinnande i ditt förhållande efter barn-super mamma
 • spädbarn långsam utveckling i tal
 • hur man läka nervsmärta
 • hur exakt var tidigt graviditetstester?
 • ledsmärta och klimakteriet
 • tips för att bli gravid med hjälp av hem artificiell insemination
 • jäst allergi hos små barn
 • källor till kolesterol i kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com