bästa sätt att sluta röka

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-20
Rökning är bland de tuffaste vanor att bryta. Även avsluta kan givetvis förbättra sin hälsa, att den kraftfulla missbruk nikotin kan orsaka en del rökare att försöka sluta flera ggr. Däremot kan medicinsk intervention tekniker såsom nikotinplåster eller bostadsområden program vara bland de bästa sätt att sluta röka

Bostäder Program

Ett bostadsområde programmet sätter ihop rökare med läkare och mentala vårdpersonal som kan administrera en mängd olika tekniker för att stöd i rökavvänjning. De skulle kunna använda gruppterapi för att få rökare för att dela sina frustrationer. Fitness experter kan lära övningar program för att bygga uthållighet som kan försvinna från rökning. Psykologer utföra en fördjupad beteendeanalys av rökarens livsstil och hur den bidrar till rökning. Dietister kan vara till hands för att lära bättre matvanor i syfte att bekämpa viktökning, medan andra läkare kan ge behandling för att hantera abstinensbesvär. Dessa bostäder program kan vara en vecka lång, effektivering av vården för omedelbara resultat.

nikotinersättning

En rökvanor kan vara svårt att sluta på grund av ett beroende av nikotin, är nyckeln till att sluta kan ske genom nikotinersättning och gradvisa tillbakadragande. Detta undviker inandning av rök och cancerframkallande ämnen. Abstinenssymtom kan omfatta aptit sug, depression, koncentrationssvårigheter och sömnsvårigheter. Genom att använda nikotin-substitutionsterapi kan nikotin in i blodomloppet genom särskilda plåster eller tuggummi som Nicorette. De finns också tillgängliga över disk, vilket gör det enklare att komma åt. Det är optimalt att använda dessa produkter för minst 8 till 12 veckor. Om du är gravid och försöker sluta röka, finns vissa risker förknippade med nikotinersättning. Rådgör med din läkare.

Utan nikotin Mediciner

Vissa läkemedel alternativ för rökning inte innebär nikotin ersättare. FDA har godkänt två läkemedel för behandling av rökning: Zyban och Chantix. Zyban fungerar genom att fungera som ett antidepressivt läkemedel genom att kontrollera nivåerna av dopamin och noradrenalin, signalsubstanser som bidrar till att övervaka stämningar. De är också förknippade med sug, nikotinberoende och abstinensbesvär i samband med rökning. Chantix fungerar genom att aktivera nikotinreceptorer i hjärnan, vilket minskar suget efter nikotin. Även om dessa läkemedel har FDA-godkännande, Zyban och Chantix har vissa inneboende risker. FDA har nyligen lagt ut en varning för att övervaka negativa, självmordstankar som kan hända som en följd av dessa läkemedel. Rådgör med din läkare om de skulle inträffa.

Previous:nothing Next:botemedel för Jock Itch

Relaterade artiklar


 • kan jag färg mitt hår om jag är gravid?
 • hur man lugna ett barn före operation
 • hur man köper bipollen
 • vad övningar hjälpa att bli av med magen fett?
 • användningsområden för metrogel
 • är graviditet betraktas som ett befintligt skick på nya försäkringar?
 • äldre vårdplanering
 • hur att linda en axel med ACE bandage
 • hur man förbereder för en pappa screening
 • hur har ett test allergi scratch
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com