bästa sätten att ta hand om ditt hår

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-02
Det är lätt för oss att försumma våra hår. Sanningen är att vårt hår behöver tas om hand precis som resten av våra kroppar. Att försumma ditt hår kan få det att växa i en långsammare takt, liksom bli spröd och ohälsosamt. Ta hand om ditt hår kommer inte ta upp för mycket av din tid, men kommer att ha ett positivt resultat som du är säker på att njuta

tvätta håret

hålla håret friskt börjar med att tvätta det regelbundet. Tvätta håret varannan dag är bra metoder. Din hårbotten kan bli för torrt, om du tvättar det varje dag, men om du väntar längre än två dagar, oljor och smuts kommer att börja bygga upp. Du kommer också att vilja tvätta håret med en helt naturlig schampo. Detta kommer att hålla håret mycket friskare än om du använder ett schampo med kemikalier du inte kan uttala. Du kan alltid göra din egen schampo hemma genom att blanda ett ägg, en msk. av olivolja, en msk. citronsaft och en msk. Kastilien tvål. Lägg till att till 16 oz. av vatten och din schampo är klar.

Hårprodukter

Med rätt hårvårdsprodukter den rätta vägen är en av de bästa sätten att ta hand om ditt hår. Först måste du kontrollera ingredienserna. Se till att håret produkt som du vill använda inte innehåller någon alkohol. Alkohol torkar ur håret. Detta kommer att göra att den bli spröd och spricka. Nästa, se till att du inte tillämpar hår produkten till hårbotten. Du vill inte att täppa någon av dina porer och irriterar hårbotten.

Diet

Att äta en balanserad kost kommer att göra stor skillnad på ditt hår. Ditt hår behöver vitaminer och mineraler precis som resten av kroppen. Till exempel är zink och protein som behövs, och utan dem, du är mer benägna att uppleva håravfall. Du bör också dricka mycket vatten varje dag för att hålla kroppen och ditt hår hydratiserade. Inte tillräckligt med vatten kan orsaka håret känns torr vid beröring. Se också till att du få tillräckligt med sömn varje natt. Det antal timmar du behöver beror på dig. Detta kan vara allt från fem timmar till tio timmar per natt. Detta är kroppens tid att vila och reparera sig själv. Om någon har skadats till hårbotten eller ditt hår, kommer din kropp arbeta fastställande det naturligt medan du sover.

Saker att undvika

undvika bad i en pool utan att bära en mössa över håret. Det klor i poolen kan göra mycket skada på håret. Du kommer också vill undvika blåsa håret om du kan. Om du måste använda en hårfön, håll det på låg värme inställning. Den höga värmen inställningen kommer att torka ut håret och orsaka slutar split. Slutligen kommer du vill undvika röka eller använda droger. Du kanske inte tror det skulle skada ditt hår, men det gör det. Om du inte tror det, tänka på att läkemedel kan hittas genom att testa en slinga av ditt hår.

Previous:nothing Next:kostnaden för Plan B

Relaterade artiklar


 • hur lång tid tar navelsträngsblod senast?
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • natriumfattig kost under graviditeten
 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
 • hur levern fungerar
 • hur man väljer hudvårdsprodukter för trycksår
 • hur man skapar en medicinsk träd familj hälsa
 • Vicks ånga vakt förångaren instruktioner
 • hur man lugna ett barn före operation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com