behandlingar för en rinnande näsa

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-17
En rinnande näsa kanske inte verkar seriös, men det kan vara mycket obehagligt och orsaka brist på sömn. WrongDiagnosis. com säger att det finns 771 olika orsaker till rinnande näsor. Rinnande näsor kan också orsakas av din omgivning, såsom allergier, damm och ilska. Alla kommer att drabbas av rinnande näsa flera gånger i sitt liv och det är mycket viktigt att veta hur att behandla problemet

Nässpray

Ett sätt att undvika en rinnande näsa är att använda nässpray. När en näsa är irriterad, sänder ett budskap till hjärnan att skicka mer blod till blodkärlen i näsan trots att den egentligen inte behöver mer. Blodkärlen blir då inflammerad och det blockerar luft från att flytta lätt genom näsan. En nässpray vidarekopplas blodflödet orsakar fartyg för att återgå till normal storlek.

Dricka Vätskor

När du har en rinnande näsa, du kan bli uttorkad. Var noga med att dricka mycket vätska för att fylla på vätska i kroppen. Var noga med att dricka vätskor som faktiskt fylla på vätskor i kroppen, såsom vatten, juice och sportdrycker. Koffeinhaltiga drycker inte fylla på vätska i kroppen.

Luftfuktare

Ett annat sätt att hålla näsan fuktig är att få en luftfuktare. Luftfuktare kan också arbeta mot en frisk näsa om det blir smutsigt, så se till att hålla luftfuktaren fria från smuts, damm eller svamp. Undvik också platser som kan ha pollen, damm, rök eller ilska.

Blowing näsa

När du har en rinnande näsa, det bästa sättet att ta bort den irriterande slem är att försiktigt blåsa näsan. Vaselin kan vara användbart om näsborrarna blir öm från att blåsa för mycket. Bara gnugga lite på den ömma områden.

Antihistamin /avsvällande

Ibland när en näsa påverkas av ett virus det finns celler frigörs från näsan som heter histamin. Dessa histaminer kan orsaka näsan att klia och svälla. Antihistaminer kan användas för att blockera histaminer. Decongestants är ännu bättre än antihistaminer eftersom de kan bota någon form av svullnad i näsan oavsett orsak.

Previous:nothing Next:puberteten fakta för flickor

Relaterade artiklar


 • frisk familj medicinska strategier
 • silverax faror
 • hur man ger upp alkohol under graviditeten
 • behandling av klimakteriet symtom
 • hur man kan förebygga RSV hos spädbarn
 • vad är en frisk blodtryck sortiment?
 • kemisk obalans i barn
 • hur man somna om du har problem
 • hjälpa ett barn som hakar
 • hur man använder ett graviditetstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com