hur du be din läkare om testresultat

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-24
Du har hört det gamla talesättet, "inga nyheter är goda nyheter. " Tja, det är inte nödvändigtvis sant när det gäller att medicinska analyser beställs av din läkare. Låt säga att du har haft en nyligen bröst xray, och det har varit ungefär två veckor eller så, och du har inte hört något från din läkare. Har du bara siffran, "bra, måste allt vara okej annars läkare skulle ha kallat?" Tänk igen . . . många testresultat helt enkelt faller mellan stolarna och aldrig hört talas om igen, om du inte ber.
Men för att ställa frågor, måste du ge några svar först.
Här hur man ska gå tillväga

Du behöver:.
Exakt datum för test
. Den exakta typen av test.
Tålamod på telefon.
Persistens i fråga.


1.
Ring din läkarmottagning och berätta för dem dagen av ditt test. Om du tidigare har markerat det i din kalender så snart den var planerad, bör detta inte vara några problem.
2.
Ange namnet på den anläggning du skickades till och exakt vad Testet var och vad det var att avgöra. Detta kan hjälpa din läkarmottagningen personal för att hitta den information du söker.
3.
har lämnat svar på de frågor de har bett dig, ha tålamod med din läkares kontorspersonal. Dina poster är inte de enda som de har ansvar. Ställ dina frågor artigt, och ge dem tid att hitta svaren. Om du är på telefonen eller på kontoret, ha tålamod. På telefonen, om de inte besvaras inom en rimlig tid, och du är säker på att de har glömt dig, hänga upp och försöka igen senare, när de är mindre upptagna med patienter. Forgetting du är lättare om du talar i telefon. Om du kan göra det, gå till kontoret för att plocka upp resultaten av testerna när du har konstaterat resultaten är där.
4.
Du kanske måste lämna information mer än en gång, och ställa dina frågor mer än en gång. Bli långlivade, men artig. Fortsätt att ringa eller vänta på kontoret tills du får den information du frågade om. Kom ihåg att din läkarmottagning i huvudsak ett företag kontor, och som sådan har många områden att täcka.


Previous:nothing Next:hur man kan bli av röda ögon med hjälp av bröstmjölk

Relaterade artiklar


 • hur man ska leva hälsosamt i giftiga värld
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • vitamin E minska bristningar?
 • nyfött barn förkylningssymtom
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
 • bästa sätt att sluta röka
 • spik tekniker svampangrepp behandling
 • graviditet omvårdnad planer
 • Hur man sköter om tygpåsar livsmedelsbutiker
 • Hur kan jag få min läkare att ge mig smärta medicin?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com