hur mycket Tylenol kan du ta ett säkert sätt?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-14
Tylenol tillverkas av McNeil Laboratories, som är en av de största hälso-och sjukvård företag i Amerika. Den Tylenol märket familj av produkter är utformade för att lindra symptom i samband med allergier, förkylningar, huvudvärk, muskelvärk, artrit, feber och sömnlöshet. Tylenol är en av många OTC-receptfria mediciner som inte behöver förskrivas av läkare. För en del kan det tyckas att över disk (OTC) innebär säkrare, men det behöver inte nödvändigtvis vara sant. Speciellt om det over-the-counter medicineringen inte tas enligt anvisningarna.

Vad är Tylenol?

Enligt RxList, är den aktiva ingrediensen i Tylenol paracetamol, som är kristallin form och vit i färgen. Paracetamol är ett läkemedelsbolag styrka smärtstillande (smärtstillande) som ofta används i Amerika och runt om i världen. Men, får gemensamhet inte vara en sådan bra sak. I själva verket är det på grund av dess utbredda användning som paracetamol har blivit främmande för överdosering.

Vuxna

Tylenol. com rapporter om att regelbunden styrketräning Tylenol innehåller 325 mg paracetamol per tablett. Den rekommenderade singeldos är två tabletter varje fyra till sex timmar, högst 12 tabletter per dag. För patienter som tar Extra Strength Tylenol, det säkraste enda rekommenderade dosen är två tabletter varje fyra till sex timmar, liksom. Men kom ihåg att Extra Strength Tylenol innehåller 500 mg paracetamol per tablett, vilket innebär att högst åtta tabletter bör intas i en 24-timmarsperiod.

Barn

McNeil framställer produkter speciellt utformade för barn. Därför bör vuxna styrka Tylenol aldrig ges till barn under 12 år. Tylenol. com rapporterar att deras barn aldrig produkter bör administreras med hjälp av något annat än barnet dropper att förhindra överdosering. En läkare bör också konsulteras för doseringsanvisningarna innan man ger ett spädbarn, eller barn under 12 år, någon Tylenol produkt.

Den dagliga dosen

Enligt American Academy of Family Physicians (AAFP), livsmedels- and Drug Administration (FDA) har nyligen röstat för att sänka det accepterade dagliga dosen av paracetamol för vuxna. Tidigare var fyra gram (åtta piller) av paracetamol per dag anses säkert. Men, har FDA förvaltningen panelen slutsatsen att den maximala dagliga dosen sänkas till 2,6 gram per dag för att minska risken för leverskada.

Tylenol Överdosering

Enligt University of Michigan Barnkliniken, US Food and Drug Administration (FDA) har godkänt ett motgift för Tylenol (paracetamol) överdosering. N-acetylcystein (NAC) har visat sig vara effektivt för att förhindra leverskador i en paracetamol överdos, men det måste ges inom åtta timmar efter intag av paracetamol medicinering.

Previous:nothing Next:behandling av klimakteriet symtom

Relaterade artiklar


 • hälsporre smärtlindring
 • hur mycket Tylenol kan du ta ett säkert sätt?
 • hur man kan bli av diarré hos barn med hjälp av brat kost
 • klimakteriet hjälp för män
 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • manlig hälsa tips
 • hur man desinficera för virus
 • livsmedel som mjukna pall
 • hemlagad fotvärmare
 • aha kolesterol riktlinjer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com