hyperaktivitet hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-03
Tanken på en hyperaktiv bebis tar upp bilder av en liten djävul hamna i problem, vilket gör en massa oväsen och aldrig saktar ner. Även om det kan vara någon sanning i det, det finns också några missförstånd om hyperaktivitet hos barn. Den goda nyheten är, kan det vara enkelt att behandla och resultera i en hälsosammare familj

Betydelse

Hyperaktivitet kallas "funktionshinder" av några läkare, men andra kräver det är egentligen bara en beskrivning av hur ett barn agerar snarare än en bedömning av hur han "borde "handling, särskilt när han är bara en baby. I varierande grad påverkar hyperaktivitet tusentals barn och vuxna. Beteende, kommunikation och lärande störningar kan vara ett resultat. Å andra sidan, "hyper" kan vara en subjektiv term, och ofta en baby kommer att märkas hyperaktiva bara för att han är mer kreativ, energisk och entusiastisk än ett barn i samma rum. I sådana fall behandling får inte krävas, men det skadar inte att se vad som händer, eftersom det finns absolut inga biverkningar.

Symtom

Det finns grader av hyperaktivitet, och inte alla barn visar alla tecknen. Men barnet kan kallas hyperaktiva om han har "kolik" (en tuff diagnos i sig), är svår att foder, gråter och skriker en massa utan att svalkas av kärlek eller ammar, eller om han stenar, slår huvudet och kastar en mycket vredesutbrott. Han skulle kanske även dregla ofta vara mycket törstig och sover väldigt lite. Vissa hyperaktiva barn sover bara tre eller fyra timmar per dag, vilket är ungefär en sjättedel av vad den genomsnittliga barnet sover.

Tidiga tecken

Några föräldrar vet att deras barn är hyperaktiva under hans första veckor i livet, och ibland är det även möjligt att tala innan han föddes. Om den gravida mamman upplever en hel del sparkar, som om barnet försöker göra mer plats, kan det vara ett tecken. Många hyperaktiva barn hatar att hållas, kramad eller lindad. Dessa mest sak lugna barn eftersom att kramade eller insvept tätt i ett täcke påminner honom om att vara tillbaka i livmodern. Om ditt barn stelnar hans armar och ben eller valv bakåt i knät när du försöker hålla honom eller sjuksköterska honom, kan det betyda hyperaktivitet, även om många bebisar arch ryggen när de är sömniga.

Vem är Drabbade

Om ditt barn är en pojke, har du en 3-till-1 chans att ha en hyperaktiv bebis över en förälder till en flicka.

Orsaker

Studier har visat att hyperaktivitet ofta orsakas, eller åtminstone förvärras, av kemiska tillsatser i maten. Spädbarn kan oftast bara har tillgång till dessa tillsatser om sjuksköterskor från en mamma som har på dem. De största lagöverträdarna är konserveringsmedel, la färgämnen och aromer.

Potentiella resultat

Om du inte behandla din hyperaktiva bebis när han är ung, kan han bli destruktiv när han blir mobila, vilket ofta händer vid tidig ålder med dessa barn. Han ska få in allt, rusa runt, vara klumpiga och har en kort uppmärksamhet span. Detta kan resultera i att ditt barn har svårt att få vänner eftersom han härjar på dagis, förskola eller andras hus, och är ofta aggressiv. Det kan också förvandlas till inlärningssvårigheter, antingen med visuell perception eller med att integrera och förstå vad han ser och hör. Fysiska problem kan inkludera fortsatta svårigheter med sömnen, allergier, astma, dålig aptit, huvudvärk och magont.

Behandling

Om du misstänker att ditt barns hyperaktivitet kan vara kostrelaterade, håll dig till naturliga livsmedel utan konserveringsmedel, för både barnet och ammande modern. Det är lätt att tillaga hemlagade barnmat genom mosa mogen frukt och väl kokta grönsaker med lite vatten, och portionsförpackningar kan frysas i tråg Ice Cube och lagras sedan i blixtlås fryspåsar i flera månader. Endast införa nya livsmedel till barnet var fyra till sju dagar, med början mellan 4 och 6 månaders ålder, så du kan kontrollera om alla ovanliga biverkningar som kan tyda på en allergi mot detta livsmedel. Detta tillvägagångssätt kommer inte bara att behandla hyperaktivitet, men kommer att göra hela din familj friskare, som ni lager ditt hem med livsmedel som är fria från tillsatser och konserveringsmedel.

Previous:nothing Next:massage för att påskynda en sund utveckling av spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • om ringar under ögonen i spädbarn
 • manlig hälsa tips
 • hur man desinficera för virus
 • fysiska utveckling för småbarnsfostran
 • hur man kan bli av blåmärken naturligt
 • sätt att öka det goda kolesterolet
 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
 • vad gör kalcium förkalkningar i ditt bröst menar?
 • är klubb fötter genetisk?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com