idealisk kolesterol läsning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-18
Kolesterol är en vaxartad substans som finns i animalisk vävnad som liknar fett. Det kategoriseras som ett fett eftersom det löser sig i fett, snarare än i vatten. I kroppen, är kolesterol koncentrerad i blodet. Producerad främst i levern, utsöndrar kroppen runt 80 procent av totalt kolesterol, medan den andra 20 procent absorberas från kosten. Kolesterol är nödvändigt för god funktion i binjurarna, cellmembranet, matsmältning och hjärnceller. Det största problemet för vårdgivare är att de flesta människor konsumerar alltför många källor i kosten mycket kolesterol, skytte deras nivå genom taket. Höga kolesterolvärden kan öka risken för hjärtinfarkt, stroke och diabetes. Vid prövningen kolesterolvärden, finns det två faktorer att tänka på: den totala mängden kolesterol och triglycerider i blodet och det sätt kolesterol och triglycerider flyttas runt inom blodomloppet

Ideal Totalkolesterolet

hyperkolesterolemi är namnet på ovan normala nivåer av kolesterol i blodet. En kolesterol läsning på under 200 mg /dl anses önskvärd och ideal. Om kolesterol är över på vilken nivå, kan det sänkas genom att få regelbunden motion, viktminskning, sluta röka, och äta en fiberrik, fettsnål kost. Om dessa tekniker inte sänka ditt kolesterol, kan nästa steg vara kolesterolsänkande läkemedel som ordinerats av vårdgivare.

Perfekt triglyceridervärden

Triglycerider är de viktigaste komponenterna i oljor och fetter. De produceras i kroppen att lagra överskjutande fett. I kombination med kolesterol, hastighet de upp tillverkningen av plack, ett material som fäster på blodkärlen och orsakar skada. En idealisk triglycerid skulle underskrida 150 mg /dL. Sätt att sänka dina triglyceridnivå skulle vara samma metoder som används för att sänka kolesterol.

Perfekt LDL-nivåerna

Low-density lipoprotein (LDL) är en kolesterol-bär protein som tar kolesterol från levern till kroppen. Det är skadligt för blodkärlen och anses vara "dålig" på grund av sin låga densitet och den höga mängden kolesterol som den utför. På grund av sin låga densitet, fäster den lätt på väggarna i artärerna, snabbt ökande uppkomsten av plack. Den idealiska LDL nivån är under 100 mg /dL.

Perfekt HDL nivåerna

High-density lipoprotein (HDL) också är en kolesterol-bär proteinet, men det tar kolesterol tillbaka till levern, där den kan förstöras och avlägsnas från kroppen. Det kan också skickas tillbaka ut i kroppen om det behövs. Det anses vara "goda" kolesterolet och är tänkte att agera som en trash samlare, ta bort plack och clearing i blodet eftersom det färdas genom kroppen. En idealisk nivå av HDL är 60 mg /dL eller ovan.

Idealisk totalkolesterol /HDL-kolesterol

Många forskare tror det bästa måttet på risk för hjärt-kärlsjukdomar är den totala kolesterol-till-HDL-kvoten. Detta förhållande kan bestämmas genom enkla blodprover, tillsammans med en kolesterol skärm. Ett idealiskt förhållande skulle vara 3,5 totalkolesterol poäng till olika HDL-kolesterol punkt. Detta skulle tyda på en mycket låg risk för hjärtsjukdom.

Previous:nothing Next:behandlingar för en rinnande näsa

Relaterade artiklar


 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
 • den bästa skabb behandling
 • är graviditet betraktas som ett befintligt skick på nya försäkringar?
 • hur man väljer rätt plan vård
 • livsmedel som är dåligt för menstruationskramper
 • graviditet omvårdnad planer
 • den bästa nässelfeber behandling
 • riskerna av solarier & sola
 • hur konditionstest
 • halsont och täppt näsa rättsmedel för spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com