kostnaden för Plan B

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-01
Nu när akuta preventivmedel är allmänt tillgängliga över disk, kan Plan B piller lätt köpas på alla lokala apotek. Förutom apotek, kan du också välja att få läkemedel från en lokal familj planering klinik som Planned Parenthood

Om Plan B

over-the-counter tillgången till akuta preventivmedel har revolutionerat sättet hur kvinnor ser preventivmedel. Den akuta preventivmedel p-piller, mer känd som varumärket "Plan B", är en enkel dos av små piller. Det hindrar antingen utsläpp av kvinnans ägg, beroende på när hennes menstruationscykel, eller implantat av en befruktat ägg tidigt, vilket förhindrar oönskade graviditeter.

Om en trasig kondom, ett dåligt beslut eller en missad p-piller, ger akutpreventivmedel en utmärkt metod för att förhindra graviditet om p-piller tas inom 72 timmar efter oskyddat eller diskutabelt skyddat sex.

Plan B akuta preventivmedel finns på en mängd olika platser.

Apoteken

Det enklaste sättet att få akuta preventivmedel är att på väg till ett lokalt apotek. Även Plan B är tillgängliga utan recept, har du fortfarande att be apotekspersonal eller hans assistent direkt. För att få akuta preventivmedel på detta sätt, måste du vara minst 18 år gammal och har giltiga, staten utfärdade identifiering. Du kommer också att behöva skriva för produkten vid mottagandet. I genomsnitt kan du räkna med att betala mellan $ 25 och $ 50 för en dos på Plan B i slutkundsledet apotek. Eftersom piller receptfria, kommer din försäkring täcker inte akuta preventivmedel.

Family Planning Clinics

Förutom beställning Plan B från ditt lokala apotek kan du också vill kunna få det från din stadsdel familjeplanering klinik Om du har en. Ideella organisationer som Planned Parenthood, liksom de flesta kliniker abort, erbjuda akut preventivmedel till alla beskyddare.

Vid en familjeplanering kliniken, kan du räkna med att antingen betala ett schablonbelopp (Planned Parenthood avgifter mellan $ 10 och $ 70 beroende på plats) eller en avgift baserad på en glidande skala som tar din inkomst i beaktande. Detta glidande skala avgift subventioneras av en federal regering program som heter avdelning V finansiering. Om du är arbetslös och har anhöriga hemma, är det troligt att du kommer att kvalificera sig för en rabatt på din Plan B. Medan de flesta kliniker inte kommer att ge produkten bort gratis, dessa federalt finansierade familjeplanering center genomför ofta en politik som förbjuder diskriminering av beskyddare i hänsynen till ras, ålder, kön, religion eller funktionshinder, och ännu viktigare, oförmåga att betala. Om du behöver akut preventivmedel men inte har råd att betala något för det, kommer du troligen inte slås tomhänt.

försäkringsskydd

En ytterligare alternativ är att skaffa ett recept för plan B från husläkare. Även om ett recept inte krävs, kommer många försäkringsbolag täcka akuta preventivmedel om ett recept beställs från en läkare. Kontrollera med ditt försäkringsbolag att kontrollera täckningen av Plan B med ett recept. Om försäkringen täcker akuta preventivmedel för nödsituationer, kan du räkna med att betala bara vad du gör för ett recept copay, vanligtvis mellan $ 5 och $ 30, beroende på er politik.

Viktig information

Den mest kritiska frågan om akuta preventivmedel är tidpunkten då piller måste tas. Även om patienten har upp till 72 timmar efter oskyddat samlag för att ta Plan B, den allmänna förståelsen om piller är att de måste fattas så snart som möjligt.

Det är inte rekommenderat att du avsiktligt vänta med att ta tabletterna, eftersom de blir mindre effektiva över tiden. Plan B är upp till 95 procent effektiva när de tas inom 24 timmar, men den nivån snabbt sjunker ju längre tiden går.

Eftersom kostnaderna kan vara en barriär mellan att ta plan B i tid och inte ta det i tid, utvärdera din situation och fatta ett beslut som kommer att resultera i mottagandet av piller så fort som möjligt. Väntar en extra dag eller två för att få Plan B bara för att spara några dollar är inte värt en oplanerad graviditet, så planera för detta.

Previous:nothing Next:vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?

Relaterade artiklar


 • sätt att ta bort kroppshår permanent
 • alkohol behandling i tonåren
 • riskerna av solarier & sola
 • Hur du tar ett tidigt graviditetstest
 • blodtryck riktlinjer för barn
 • vattenavhärdarsystemet metoder
 • hur man väljer hudvårdsprodukter för trycksår
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • hur man läka nervsmärta
 • Vad är naturliga källor av statiner?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com