magsmärtor hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-18
Magsmärtor hos barn är ett vanligt tillstånd som tas upp barnläkare, men diagnostisera skälen för en "knip" kan många gånger visar sig vara en utmaning. Möjliga orsaker till magsmärtor hos barn kan vara triviala orsaker som gas, överätande eller stress till allvarligare orsaker såsom en mage virus och till och med livshotande orsaker såsom en blindtarmsinflammation. Sammantaget förbättrar magsmärtor hos barn oftast inom 24 timmar och är lätt att behandla hemma

Orsaker

Magont hos barn kan vara resultatet av en bakteriell eller viral mage infektion, inklusive den gemensamma maginfluensa. Smärta kan också vara resultatet av livsmedelsrelaterade frågor som matförgiftning eller födoämnesallergier. Barn kan också ha overeaten eller ha drabbats av ökad gasbildning produktion beroende på vilken typ av mat som äts. Synnerliga skäl för magsmärtor kan omfatta förgiftning från intag giftiga ämnen som tvål eller rengöringsmedel eller möjligt överdosera vitaminer eller mediciner. Om ditt barn upplever kronisk magont, kan han ha drabbats av en underliggande sjukdom såsom en blindtarmsinflammation eller diabetes.

Test

Om ditt barn upplever kronisk, konsekvent magsmärtor, kommer din barnläkare utvärdera ditt barn för eventuella underliggande medicinska tillstånd och komplikationer. Ditt barn kommer sannolikt att genomgå en grundlig medicinsk bedömning som kan innehålla en rektal undersökning för att undersöka förekomst av blödningar. Avföringsprov kan vidtas för att testa för förekomst av blod, bakterier och parasiter, och urin prov kan tas för att analysera för kulturer och urinanalys. Din barnläkare kan också kräva att förfarandet imaging test som ultraljud, röntgen och CAT scans i bukhålan. Ytterligare undersökning och utvärdering från ett pediatrisk gastroenterolog kan behövas för att fastställa orsaken till ditt barns magsmärtor.

Hem Behandling

Den bästa hem behandling för ett barn upplever magsmärtor finns gott om vila tills smärtan har avtagit. Försök att ge ditt barn en värmedyna att vila med, som kan hjälpa ditt barn slappna av och lindra en del av smärtan. Uppmuntra ditt barn att dricka mycket vätska för att förhindra uttorkning. Om ditt barn inte kan hålla vätska ner, prova att ge henne 1-2 uns av vätska var 20 minuter, eller prova att ge henne is chips eller kuber att suga på. Om ditt barn har ont i magen tillsammans med diarré, undvika att ge henne kraftigt kolsyrade drycker, sportdrycker, juice eller kaffe, som ytterligare kan irritera diarré symtom. Istället erbjuder henne ginger ale, en varm soppa buljong eller vätskor rehydrering såsom Pedialyte. Om ditt barn kan äta fast föda, håller henne kost intetsägande genom att erbjuda ris, kex, rostat bröd, bananer och äppelmos.

Professionell behandling

Barn som har ont i magen som kräver medicinska utvärderingen kommer att behandlas av sina barnläkare eller en gastroenterolog, enligt testresultat. Möjliga behandling kan innefatta anvisningar för omfattande hem vila och en ökning av vätskor, tillsammans med en intetsägande diet eller möjligen sjukhusvård och kirurgi för svåra komplikationer på grund av magsmärtor.

Överväganden

diarré som medföljer svåra magsmärtor oftast indikerar en virusinfektion och sannolikt kommer att pågå i minst 72 timmar. Se din barnläkare omedelbart om ditt barn upplever magsmärtor och kräkningar som varar längre än 24 timmar. Magsmärta tillsammans med feber behöver inte nödvändigtvis betyda ett allvarligt problem men bör övervakas noga.

Previous:nothing Next:idealisk kolesterol läsning

Relaterade artiklar


 • hur man gör en hinderbana för de små "ninja krigare"
 • orsakerna till plötslig bröst tillväxt
 • varför bebisar har feber anfall?
 • näring tips för barn
 • hur man kan bli av med akne med huskurer
 • hur man köper ett blodsockertest
 • typer av kroppen bygger
 • symptom på kärnikterus
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
 • behandling av klimakteriet symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com