metoder för födelsekontroll

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-30
Med så många preventivmetoder på marknaden, många par inte vet vilken som är rätt för dem. Till exempel, vissa kvinnor föredrar en gång i månaden metod, eftersom de difficultly har att ta ett piller varje dag. Andra föredrar ett kirurgiskt alternativ som ger en högre effektivitet. Varje preventivmedel har sin egen uppsättning av fördelar, biverkningar och graden av effektivitet. Innan du väljer din metod, hjälper det att ha en sammanfattning av

Du behöver:
ett skafferi utan högförädlade livsmedel.
.
fiberrik bröd.
frukter i ditt kylskåp hela tiden.
en bra barn-multi-vitamin.
dina barns deltagande i att göra måltider.

Barriärmetoder

Barrier preventivmedel används av kvinnor för att blockera spermier kommer in i livmodern. Exempel på denna typ av preventivmedel innehåller ett membran eller livmoderhals mössa (som båda kräver ett recept från din läkare). Biverkningar av dessa anordningar kan orsaka urinvägsinfektion. Dessutom kan man använda kondomer, som också anses vara en barriärmetod. Rätt använd barriärmetoder är 75% till 85% effektiva.

P-piller

Detta är ett receptbelagt läkemedel tas av kvinnor som förhindrar ägglossning. Piller måste tas varje dag för att förhindra graviditet. Vanliga biverkningar är illamående, huvudvärk, högt blodtryck och ökad risk för stroke (särskilt om du röker). När det tas på rätt sätt, är p-piller 92% till 98% effektiva.

Hormonella patchar

p-plåster som ordinerats av en läkare, innehåller hormoner, och placeras på din överkropp, armar, mage eller skinkorna. Denna patch är kvar i tre veckor, då du tar bort den för att få din menscykel. Hormonella patchar ha biverkningar liknande de som av p-piller, inklusive illamående, huvudvärk, högre blodtryck och ökad risk för stroke (särskilt om du röker). När det tas på rätt sätt, hormonella fläckar uppgår till 92% till 98% effektiva.

P-ringen

P-ringen, som ordinerats av din läkare, är en tunn ring som sätts in i slidan. Den innehåller hormoner som liknar p-piller, men automatiskt släpper rätt mängd hormon utan att ta ett piller. Efter tre veckor är ringen bort och menstruationen börjar cykeln. Biverkningar av denna enhet är ökad risk för stroke. Rätt använd vaginala ringar är 92% till 98% effektiva.

Hormon skott

Ett hormon skott ges en gång per månad (av din läkare) för att förhindra graviditet. Även om du inte behöver ta ett piller varje dag, måste du boka en tid för att få skott varje månad. Biverkningar av hormon skott huvudvärk, humörsvängningar och viktökning. När det tas på rätt sätt, hormonella skott är 92% till 98% effektiva.

spiral (spiral)

Spiralen är kirurgiskt implanteras i livmodern av en läkare för att förhindra graviditet. Denna enhet är effektivt för att förhindra spermierna från att nå ägget. I det förflutna, kan spiral ha varit relaterat till hälsofrågor, men i dag är mycket säkrare. Men många läkare föredrar att använda denna preventivmetod metod med kvinnor som redan hade ett barn. Rätt använd spiral är mer än 99% effektiv.

Previous:nothing Next:vad man ska göra om du inte kan bli gravid?

Relaterade artiklar


 • hur man kan njuta av solen, källan till livet, och inte bli bränd
 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • om långsiktiga drog & alkohol behandling
 • naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)
 • Vilka är biverkningarna av p-piller?
 • hur man håller elden brinnande i ditt förhållande efter barn-super mamma
 • livsmedel för urinsyra minska
 • stegen i Krebs cykel
 • hur man ska äta rätt för graviditet
 • vitamin E minska bristningar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com