nariga läppar behandling

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-08
Det medicinska namnet för nariga läppar är keilit. När en person lider av nariga läppar, läpparna blir röda och torra. Läpparna kan även spricka från torrhet. Nariga läppar kan också vara ganska smärtsamt. Läpparna kan bli nariga av för mycket sol, kyla, torr miljö, överdriven läpp-slicka och även vissa mediciner

Vaselin

En av de enklaste saker en människa kan göra för att behandla nariga läppar är att tillämpa vissa vaselin. Vaselin kommer återfuktar läpparna och skydda dem från ytterligare skador. Bara hålla pekaren finger i en burk vaselin. Du behöver bara en liten summa: mindre än fingertoppen. Torka av gelé på både den övre och den undre läppar. Du kommer att behöva ansöka på nytt den varje timme tills läpparna är inte längre nariga.

Aloe Vera

Om du inte har en Aloe Vera i ditt hem, kanske du vill få en. Dessa växter är saftiga på insidan. Denna juice läker många olika saker inklusive läppar. Ta av en bit av Aloe Vera och öppna den. Gnid saft över båda läppar. Upprepa denna procedur tre gånger per dag och inom några dagar dina läppar kommer att vara tillbaka till det normala.

Aloe vera också finns i en vätska att dricka och en gel för när du får solbränna. Du kanske inte vill sätta den här typen av aloe vera på dina läppar, men i teorin kan du. Anläggningen kommer att fungera bäst.

Varning: Motstå frestelsen att slicka dina läppar. Detta kommer bara att torka ut dem ytterligare.

Vitamin E

Vitamin E är en av de vitaminer som främjar hudens hälsa. Om du vill att dina läppar för att återvända till det normala, köpa en flaska flytande E-vitamin kapslar. Använd en nål för att smälla kapseln och sedan pressa saften ur på dina läppar. Gör detta tre gånger per dag tills dina läppar inte längre är nariga.

Tips: Du kan köpa läppbalsam som innehåller Vitmamin E i den. Du kan använda läppbalsam en gång varje timme för lindring och helande.

Previous:nothing Next:vad drinkar rena levern?

Relaterade artiklar


 • rättsmedel för reflux hos spädbarn
 • hur man kan bli av toe nagelsvamp ordentligt
 • hur har din dispenseras receptbelagda mediciner i sin ursprungliga tillverkaren behållare
 • ischiasnerven smärta behandling under graviditet
 • varför bebisar har feber anfall?
 • medicin mot depression under graviditeten
 • sätt att ta bort kroppshår permanent
 • återfallsförebyggande för missbruksproblem föreläsningsmaterial
 • graviditet trimestern guide
 • hur man har kul träning med dina barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com