nasal drip hos barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-18
Nasal drip hos barn, speciellt de som går dagis och skola, är vanligt förekommande. Nasal drip hos barn är oftast inte ett allvarligt medicinskt problem men om den lämnas obehandlad kan leda till svåra medicinska tillstånd som öroninfektioner och bihåleinflammation. Hem behandlingar såsom ökad vätskor, användning av förångare och över disk avsvällande medel och slemlösande normalt är tillräckligt för röjning nasal drip, men vid behov din barnläkare kan ordinera receptbelagda styrka läkemedel för att behandla problemet.

Symtom

Barn med nasal drip kan ha symtom på en rinnande näsa och snörvla ofta. Deras rinnande näsa kan droppa konstant eller köra överdrivet. Nasal drip hos barn kan också leda till ont i halsen och svullnad av tonsiller och svalg vävnad, vilket ledde till svårigheter att svälja och äta. Barn med nasal drip kan också ha en minskad aptit. Barn som har nasal drip kan också visa ökad distraktion eller irritabilitet och erfarenhet rastlöshet och sömnsvårigheter.

Orsaker

nasal drip hos barn kan vara resultatet av en mängd olika sjukdomar såsom luftvägsinfektioner, förkylning och allergier. Allvarliga infektioner såsom kikhosta, bronkit, vattkoppor, röda hund och infektioner roseola kan också orsaka barn att ha nasal drip.

Hem Behandling

Saline näsdroppar kan användas för att behandla barn med nasal drip att tunna slem och främja läkning. Barn som har ont i halsen på grund av nasal drip kan ha nytta av varm soppa buljonger och milt kolsyrade drycker såsom ginger ale. Uppmuntra ditt barn att dricka mycket vätska för att hjälpa tunn slem sekret och förhindra uttorkning. Använd ditt badrum för att skapa en ångbastu genom att stänga dörren och låta duschen för att köra i 10 till 15 minuter. Ångan kommer att hjälpa ditt barn blåsa ut eller hosta upp överbelastning och slemhinnor i näsa och bröstet av gallring och lossa envis slemhinnor. Lyft huvudet av ditt barns madrass att främja lättare att andas under sömnen. Använd en varm ånga Vaporizer tillsammans med lavendel eller eukalyptus oljor för att främja snabbare läkning av förkylningssymptom och nasal drip. Over-the-counter läkemedel såsom Avsvällande och slemlösande kan också ge lindring för nasal drip symtom.

Professionell behandling

Professionella behandlingar varierar beroende på den bakomliggande orsaken ditt barn upplever nasal drip. Din barnläkare kan förskriva antibiotika vid bakteriella infektioner som kan orsaka förkylningssymptom och nasal drip komplikationer. Receptbelagda styrka decongestants kan också rekommenderas för tunn slem och tydlig trafikstockningar. Din barnläkare kan också rekommendera användning av slemlösande för att lossa tjockt slem, vilket gör det lättare för ditt barn att hosta upp.

Överväganden

Barn med allergier tenderar att uppleva mer förkylningar, öroninflammation och bihåleinflammation i jämförelse med andra barn och som ett resultat, kan drabbas ökade anfall av nasal drip. Förhindra reaktioner kan främja förebyggande av nasal drip. Kontrollera med din barnläkare för eventuell preskription-styrka allergi mediciner och antihistaminer för att förebygga allergi infektioner och ökad risk att utveckla nasal drip.

Previous:nothing Next:vad man ska använda för att förhindra bristningar

Relaterade artiklar


 • Hur du tar behandlingen blodtryck
 • Kan man bli gravid utan att ha en period?
 • den bästa nässelfeber behandling
 • att kliva av i Storbritannien
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
 • hur man köper kort sikt sjukförsäkring
 • hur till komma fri HLR kurser lästa i ditt område
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • hur man läka nervsmärta
 • hem rättsmedel för candida
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com