nedre ländryggen övningar under graviditeten

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-14
Majoriteten av gravida kvinnor kommer att uppleva ryggont någon gång under sina graviditeter. Ofta detta smärtan känns i nedre ländryggen delen av ryggraden. Ryggsmärtor under graviditeten är en följd av förändringarna i den blivande moderns kropp. Den växande barnets vikt lägger stam på ryggen, liksom hormonet relaxin. Detta hormon gör att leder, senor och ligament i kroppen för att lossa en förberedelse för leverans, vilket i sin tur innebär mindre ryggstöd. Magmusklerna, som vanligtvis bidra till att stödja ryggraden, blir tunnare och svagare också. . Även om du kanske inte kan undvika ryggont helt under graviditeten, kan övningar stärka din lägre korsryggen och minska ditt obehag

Cobbler Pose

skomakaren utgör är en yoga position som kan lindra belastningen på nedre delen av ryggen samt öppnar bäckenområdet. Sitta på golvet och stödja ryggen genom att placera dig mot en vägg. Ta dina fötter i mot varandra tills sulorna är rörande. Håll denna ställning i ungefär fem minuter, sedan försiktigt trycka knäna mot golvet så långt som känns bekvämt. Håll i ytterligare fem minuter.

Bäcken Vippar

Ligg på rygg med böjda knän och fötterna platt på golvet. Håll armarna längs sidorna med handflatorna mot golvet också. Tryck försiktigt korsryggen mot golvet när du andas ut. Andas in när du koppla av och återgå till utgångsläget. Denna övning kan utföras på detta sätt fram till den fjärde månaden av graviditeten. Vid denna punkt, utföra övningen genom att stå mot en vägg och trycka ryggen mot väggen.

Aerob aktivitet

Kontrollera med din läkare för att säkerställa att aerob aktivitet är säkert för dig under din graviditet. De flesta gravida kvinnor kan delta i mild till måttlig motion och kommer att uppleva mindre smärta i nedre ryggen som följd. Aeroba aktiviteter öka din puls och andning. Välj övningar som är liten inverkan och lätt på kroppen, som promenader, simning och ridning en stillastående cykel. Mål för tre 15 -. Till 20-minuters träningstillfällen per vecka

Häl Sit

Sänk dig själv på händer och knän. Handflatorna ska vara platt på golvet. Långsamt sitta bakåt tills du vilar på hälarna. Dina händer bör fortfarande vara på golvet. Håll denna position i 5 till 10 sekunder. Sedan sträcka en arm i taget framåt genom att skjuta handflatan framåt över golvet. När din arm är förlängd hålla i ytterligare 10 sekunder, och sedan växla vapen. Utför dessa rörelser långsamt, och inte pressa dig till den grad av smärta.

Dromedar droop

Ner på knä med handflatorna platt på golvet. Ditt huvud ska vara i nivå med rygg och axlar, och du bör vara nedåt. Spänn magmusklerna och skinkor, arch din ryggrad och låt huvudet sloka nedåt. Håll denna position i flera sekunder, och långsamt tillbaka till utgångsläget. Upprepa detta tre till fem gånger.

Previous:nothing Next:hur mycket Tylenol kan du ta ett säkert sätt?

Relaterade artiklar


 • hur mycket hår har en person som växer i en månad?
 • skäl att ge blod
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • glukosnivåerna under graviditeten
 • vård i slutet av prematura barn
 • artikulation tekniker
 • Varför är njursten farliga för barn?
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • livsmedel för att kontrollera sura uppstötningar
 • behandlingar mot externa hemroids
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com