nyfött barn förkylningssymtom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-02
Nyfödda utveckla förkylningar enkelt på grund av deras outvecklade immunsystem. Även om du inte kan hindra din nyfödda från att få en kall, kan du minimera sin exponering till människor och miljöer som eventuellt är smittade med förkylningsvirus. Tidig diagnos och behandling är det bästa sättet för att hantera nyfödda förkylning och förebygga allvarliga infektioner såsom öroninfektioner och bihåleinflammation

Cold vs influensa

Baby förkylningssymptom brukar börja med en rinnande näsa, med vätskan först dök klar men utvecklas till gula, grå eller gröna slemhinnor inom en vecka eller så. Under denna tid kan en hosta och låg feber utvecklas. Nyfödda med förkylningar brukar leka och äta ganska normalt när febern sjunker. Influensa och andra allvarliga sjukdomar som i snabbare takt än förkylningar och är vanligtvis åtföljs av diarré och kräkningar. Spädbarn som lider av allergier kommer inte att ha feber och tenderar att ha dränering som är tydlig, tillsammans med nysningar och kliande, rinnande ögon.

Behandlingar

Eftersom förkylningar oftast orsakas av ett virus, kommer medicinering inte göra kylan försvinner snabbare. Istället din barnläkare kommer sannolikt föreskriva avsvällande medel, antihistaminer, hostdämpande medel och /eller antibiotika för att minska symtomen och förhindra ytterligare smitta under hela det kalla. Näsdroppar är också utmärkt för att lätta överbelastningen och bistå slem avlägsnas från näsan med en gummi sköljblåsa. Förångare och luftfuktare placeras i barnets rum kommer att ge fukt i luften, som hjälper lossa och minska trängseln. Uppfödning chefen för ditt barns madrassen kan också hjälpa till att lindra postnasalt dropp.

Förebyggande /Lösning

Tyvärr kan du inte förhindra varje kallt, men du kan öka spädbarns försvar och minimera sin exponering mot förkylningsvirus. Det bästa sättet att försvara sig är att se till att alla familjemedlemmar och alla som kommer i kontakt med barnet tvättar eller sanerar sina händer. Försök att hålla din baby från någon som kanske är sjuk. Se till att ditt barn är väl hydrerad, vätning 5-6 våta blöjor om dagen. Amma så länge som möjligt för att se ditt barn får alla grodden att bekämpa antikroppar och hälsovinster bröstmjölk ger.

Missuppfattningar

Nyfödda tenderar att få mer förkylningar under hösten och vintern än under varmare väder. Det är delvis på grund av ökningen av förkylningar bland vuxna och barn under de säsonger då människor tenderar att vara instängda tillsammans inomhus, dels för inomhus uppvärmning och den kalla uteluften torkar nässlemhinnan, vilket gör det lättare för förkylningsvirus att blomstra inom deras kroppar.

Överväganden

Enligt American Academy of Pediatrics, regelbundet spädbarn utsätts för tobaksrök har fler förkylningar än de som inte är, och deras förkylningar håller avsevärt längre. Dessutom, barn utsätts för passiv rökning löper större risk att utveckla dina övre luftvägsproblem.

Varning

Spädbarn under tre månaders ålder bör se en barnläkare vid första tecken på förkylning eller sjukdom, i synnerhet de med hosta eller feber högre än 100,4 grader Fahrenheit. Ring din barnläkare omedelbart om ditt nyfödda är kallt symtomen inte förbättras inom fem till sju dagar eller om barnet börjar gråta när suga och äta, eller drar i öronen. Detta kan innebära en öroninfektion. Väsande andning, kippar efter luft och ökad hosta bör också tas upp omedelbart och kan vara tecken på RSV, också känt som RS-virus, eller ens pnumonia.

Previous:nothing Next:bästa sätten att ta hand om ditt hår

Relaterade artiklar


 • källor till kolesterol i kroppen
 • Varför är hjärtsjukdom vanligare hos kvinnor?
 • hem rättsmedel för vaginal klåda & Burn
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • livsmedel för att undvika med prostatit
 • fysiska utveckling för småbarnsfostran
 • nyfött barn förkylningssymtom
 • rättsmedel för spädbarn med täppt näsa
 • Varför är njursten farliga för barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com