öronvax avlägsnande tips

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-29
Normalt öronvax är ett bra ämne som skyddar dina öron mot infektioner och skador. Men ibland blir det så tjock att den blockerar hörselgången som påverkar hörseln och orsaka obehag. I dessa situationer den bästa lösningen är att använda en mjukgörande agent och bevattning metod att ta bort vaxet. Dessa ämnen kan köpas i ett kit eller kan hittas inom de flesta hushåll

Mjukgörande öronvax

öronvax mjukas upp genom att ingjuta vatten, mineralolja, babyolja eller glycerin som har värmas upp till kroppstemperatur till hörselgången. Genom att värma vätskan till kroppstemperatur kan du undvika obehag och yrsel som annars kan uppstå. Använd en mjukgörare 15 till 30 minuter före bevattning eller två gånger dagligen under fem till sju dagar innan man inleder bevattning.

Välj en position som är bekväm men som lämnar det drabbade örat upp och förhindrar droppar från läcker ut igen. Dra tillbaka på örat för att öppna kanalen och ingjuta flera droppar i öppningen av kanalen. Du ska kunna känna vätskan som den fyller kanalen. Hålls på plats i minst fem minuter. Sedan håller en trasa till örat, luta drabbade örat ner och låt vätskan rinna ut.

Bevattning

Innan bevattning, binda upp håret ur vägen och placera handdukar runt axlarna, över kläder. Med det drabbade örat vinklas ner över en bassäng, använder en spruta (plast blå lampan sprutor fungerar bäst) att spruta kroppstemperatur vatten i hörselgången. Se till att använda en mild sprutar rörelse för att inte skada trumhinnan. När allt vatten har runnit ut ur hörselgången, använd handduk för att försiktigt torka i ytterörat och hörselgången entré. Använd sedan en hårtork på låg att blåsa luft förbi hörselgången att torka den kvarvarande vatten. Rikta aldrig hårtorken direkt på örat.

Manuell Utvinning

Om vax mjukgörare och bevattning inte fungerar, kan du behöva använda en manuell extraktion. För de flesta innebär detta en resa till läkaren där han kan använda en kyrett under direkt visualisering för att ta bort vaxet. De flesta andra former av manuella utvinning, inklusive Q-tips och stift bobby, rekommenderas inte på grund av risken för perforera trumhinnan eller trycka på en vax impaktion längre ner i hörselgången. Det enda undantaget är verktyg som Ototek Loop som säkerhetsvakter på plats. Dessa verktyg betraktas som säkra när de används i enlighet med emballage information och endast när de används på vuxna.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för förkylningar hos barn

Relaterade artiklar


 • mat för barn med ADHD
 • typer av kroppen bygger
 • laser synkorrigering förfaranden
 • natriumfattig kost under graviditeten
 • vitamin E minska bristningar?
 • hur man kan stoppa hicka omedelbart
 • hem rättsmedel för spädbarn med förkylning
 • HDL i blodet
 • allergier mot förkylningar hos barn
 • de allra tidigaste graviditeten tecken
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com