öronvax bort metoder

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-19
Vax eller cerumen, är en mjuk orange ämne som skyddar den inre strukturer i örat från infektion och skador. I de flesta fall bör öronvax inte tas bort. Om vax blir påverkade i hörselgången kan dock höra minska. Andra symptom på vax impaktion inkluderar ringningar i öronen, klåda, en känsla av fullkomlighet, och obehag. Om vax blir ett problem, finns det en mängd om oskadliggörande öronvax metoder

Cerumenolytics

Cerumenolytics är ämnen som delvis lösa eller mjuka upp öronvax. Den bästa metoden för öronvax avlägsnande är en där en cerumenolytic tillämpas 15 till 30 minuter före bevattning. Baby olja, mineralolja, glycerin och kommersiella preparat kan användas för detta ändamål.

Varm din valda cerumenolytic agent till kroppstemperatur före användning för att förhindra svindel. Lägg sedan ner med det drabbade örat upp. Lägg ett par droppar i örat och hålls på plats för att hålla vätskan i örat. Håll en trasa i örat för att fånga varje flytande eller vax som droppar ut.

Konstbevattning

Vatten, salt, handelsagenter bevattning, och väteperoxid får användas för att bevattna örat. Värm spolvätskor till kroppstemperatur. Med huvudet upprätt, svagt lutande drabbade örat nedåt över ett handfat eller diskho. Dra ytterörat brosk fram och tillbaka för att öppna kanalen. Med hjälp av en glödlampa spruta, spruta vätskan sugs in i hörselgången och låt det rinna ut i en vask eller bassäng. Bevattning kan utföras ett flertal gånger, det behövs. När bevattningen är klar, lägg ett par droppar tvättsprit i örat för att torka upp vattnet eller använda en hårtork på låg.

Skrapningarna Loops

En kyrett används ofta i läkarens kontor för fall där vax är särskilt tjock eller resistenta mot borttagning. Den kyrett är en ögla av tråd som används för att haka fast vax och ta bort den. Tyvärr kan detta verktyg skada trumhinnan och bör endast användas av en utbildad läkare eller sjuksköterska.

At-Home Products, som Ototek Loop, arbete i likhet med skrapningarna användas av läkare men är konstruerade med skyddande vakter som håller verktyget att vidröra trumhinnan. Dessa produkter är utformade endast för vuxna. Alltid följa tillverkarens anvisningar.

Varningar

Vissa traditionella öronvax avlägsnande inte längre anses säkra. Q-tips kan trycka vaxet längre in i kanalen försämring impaktion. Hårnålar och andra föremål, såsom nycklar, kan nå trumhinnan och orsaka skada. Öron ljus kan orsaka brännskador och skador på örat. De har inte heller visat sig effektiv genom medicinska normer och sedan 1996 har den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) uttalanden mot deras användning.

se din läkare omedelbart om du upplever svår smärta eller feber eftersom dessa är tecken på en öroninfektion. Diabetiker, som ofta drabbas av öroninflammationer, och de som har skadat öra trummor eller rör bör konsultera en läkare innan du försöker vax avlägsnas hemma.

Previous:nothing Next:hur man slår värmen och sval under sommaren

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska kalorier och fett från din diet
 • aha kolesterol riktlinjer
 • hur man köper ett blodsockertest
 • är graviditet betraktas som ett befintligt skick på nya försäkringar?
 • MRSA Staph infektioner hos barn
 • hysterosalpingogram förfaranden
 • typer av kroppen bygger
 • hur man väljer rätt plan vård
 • hur har din dispenseras receptbelagda mediciner i sin ursprungliga tillverkaren behållare
 • Varför skulle en skelettscintigrafi visa oroshärdar i hela kroppen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com