örtmedicin för klimakteriet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-09
Klimakteriet är en säsong i en kvinnas liv när hennes reproduktionscykeln börjar minska fram så småningom befruktning inte längre är möjligt. Kvinnor upplever ofta olika symtom och besvär som väckts den från de fysiologiska förändringar som sker i kroppen. Även om det finns många receptbelagda läkemedel som finns tillgängliga för att lindra klimakteriebesvär har örtmedicin befunnits arbeta mer försiktigt i kroppen genom att efterlikna naturliga hormoner närmare än syntetiska läkemedel

klimakteriebesvär

som östrogen och progesteron hormon nivåer att börja minska under klimakteriet, kommer kvinnor upplever förändringar i kroppen som orsakar både fysiska och psykiska symtom. De vanligaste symptomen är värmevallningar, sömnbesvär och trötthet, torrhet i slidan, nedsatt libido, depression, irritabilitet, viktökning, glömska och oregelbunden menstruationscykel-som vanligtvis är den första märkbara förändringen.

hur örter Hjälp

Örter har använts i århundraden för att behandla och lindra besvären av vanliga kvinnliga villkor inklusive förlossning, menstruation och klimakterium. Örter är växter som innehåller näringsämnen, mineraler och isoflavoner, som växt östrogener har liknande egenskaper som naturligt östrogen. Använda örtmedicin under klimakteriet hjälper till att ge näring åt kroppen med de näringsämnen och mineraler som kan bli utfiskade, därför att stärka immunförsvaret och kvinnliga organ och medhjälp i den allmänna hälso av kroppen. Östrogen och progesteronelike egenskaper i vissa örter underlätta övergången från reproduktion till postreproductive scenen genom att lura kroppen att tro att hormonnivåerna är inte minskar, medan det naturliga förloppet sker med färre symtom.

Vanliga örter för klimakteriet

vanligaste örter för klimakteriet inkluderar dong quai, silverax, johannesört, och ginkgo biloba. Dong Quai är ofta som den kvinnliga tonic och är hög i växt östrogen, som är tänkt att hjälpa till att lindra symtom såsom värmevallningar. Föreslagen dosering är en 500 mg kapsel två gånger dagligen eller 1 /2 tsk. tinktur två gånger dagligen.

Silverax innehåller isoflavoner som liknar naturligt östrogen, som hjälper till att reglera hormoner i kroppen, vilket minskar klimakteriebesvär såsom värmevallningar, oregelbunden menstruation och minskad libido efter ca 4 veckors användning. Rekommenderad dos är en 250 mg kapsel två till fyra gånger dagligen eller 1 /2 tsk. tinktur två gånger dagligen.

Johannesört är vanligen används för att lindra ångest, humörsvängningar och depression samtidigt som det fungerar som ett milt lugnande som hjälper till med sömnlöshet. Rekommenderad dos är en 500 mg kapsel två till tre gånger dagligen eller 1 /4 till 1 tsk. tinktur två gånger dagligen.

Ginkgo biloba förbättrar hjärnans funktion, cirkulation och syresättning av alla kroppens celler vilket i sin tur är bra för trötthet, minnesproblem och depression. Rekommenderade dosen är en 1000-mg kapsel dagligen eller 1 tsk. tinktur två gånger dagligen. />
För information om andra växtbaserade läkemedel som används under klimakteriet se Resources.

Previous:nothing Next:Skälen till den låga libido hos män

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra exakt bilförsäkring citat
 • diet för att sänka kolesterol i barnen
 • hur man förstår vad som orsakar gupp på ögonlocken
 • Vilka är efter effekterna av rökning?
 • hur har din dispenseras receptbelagda mediciner i sin ursprungliga tillverkaren behållare
 • mikonazol biverkningar
 • orsakerna till salivering
 • tips för att bli gravid med hjälp av hem artificiell insemination
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • hur att förkorta din tid cykel naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com