prenatal riskfaktorer

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-16
Med nya liv växande inuti henne, har en mor att ta särskild omsorg för att se sitt barn föds friska och glada. Vad du äter och dricker kommer att absorberas i ditt barns kropp. Det är viktigt att du är frisk fysiskt och mentalt under graviditeten. All-around hälsa hjälpmedel i tillväxten av ett friskt barn. Veta vad prenatal riskfaktorer att titta kommer att hjälpa dig göra allt du kan för att säkerställa ett friskt barn

moderns ålder Över 35

Kvinnor som är över 35 år när de föder barn löper större risk att få barn som drabbats av Downs syndrom. Dessa kvinnor löper också större risk för missfall än yngre kvinnor. Avancerad moderns ålder också sätter dig på en större risk för dödfödda födslar.

Alkohol

Precis som med rökning, alkohol konsumeras av en gravid mamma gick till hennes barn. Alkoholbruk är en orsak till lägre födelsetal samt missfall. Spädbarn som utsätts för alkohol innan födseln är benägna att alkoholrelaterade Neuropsykiatriska Disorder (ARND), alkoholrelaterade fosterskador (ARBD) och fetalt alkoholsyndrom. Ett barns inlärningsförmåga, samt hans fysiska och mentala hälsa, är i riskzonen med dessa sjukdomar.

Fetma

Överviktiga mammor löper större risk för högt blodtryck under graviditeten. Barn som är födda till att feta mödrar löper större risk att födas genom kejsarsnitt. Det finns en högre risk för ryggmärgsbråck hos barn som föds till övervikt mödrar. Dessa mödrar har också en högre risk att få barn med hjärta, hjärna eller matsmältningsproblem system.

Rökning

Rökning under graviditeten minskar mängden syre bebisen i magen tar emot. Barn till rökare löper en högre risk för SIDS (plötslig spädbarnsdöd). Kvinnor som röker löper större risk för missfall. Risken med att ha en låg vikt baby ökar när mamman är rökare. En låg vikt barn är benägna att hälsoproblem under hela hennes liv. ADHD (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder), samt andra inlärningssvårigheter, också är förknippade med barn vars mödrar rökt under graviditeten.

Stress

hantera stress under graviditeten kan ha en negativ effekt på ditt barn. I en studie, som redovisas i Irish Times, barn vars mödrar under stress under graviditeten hade lägre baby IQ. Dessa barn hade också mer ångest. Utöver detta, stress kan leda till låg födelsevikt och för tidig förlossning.

Previous:nothing Next:botemedel för ischias

Relaterade artiklar


 • negativa biverkningar av p-piller
 • steg för handtvätt
 • hem rättsmedel för candida
 • viktminskning fördelar med ånga duschar
 • tandvärk rättsmedel för gravida kvinnor
 • cystisk fibros orsaker och symptom
 • behandlingar för spruckna hälar
 • hem rättsmedel för spädbarn med förkylning
 • vattenavhärdarsystemet metoder
 • hur man ska äta rätt för graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com