prostatit behandlingsriktlinjer

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-30
Prostatit är en inflammation i prostatakörteln. Det orsakar smärtsamma och svåra urinering och smärta i ljumsken. Inflammationen kan orsakas av en bakteriell infektion, skada, sjukdom i immunsystemet, nervsystemet eller psykisk utmattning

Symtom

Vanliga symtom för prostatit omfattar förbränning eller tveksamhet när man kissar, täta eller brådskande urinering, smärta i området mellan penis och ändtarm, smärta i penis eller testiklarna, smärta i nedre ryggen eller ljumsken och smärtsamma utlösningar. Feber kan frossa och illamående följa vissa typer av prostatit såsom akut bakteriell prostatit.

Diagnos

Din läkare kommer först utesluta andra tillstånd som kan vara ansvariga för dina symtom. Han kommer då att utföra en fysisk undersökning och har du fylla i ett frågeformulär. Denna blankett har du om smärta och andra symtom i förhållande till graden av obehag. En rektal tentamen kommer att berätta om prostatan är öm och förstorad. Urin och sperma prover kan tas för att undersöka vita blodkroppar och kontrollera om bakterierna.

Behandling

Bakteriell prostatit behandlas med antibiotika. Om infektionen är allvarlig, kan du in på sjukhus så medicin kan ges intravenöst. Efter att ha lämnat sjukhuset, orala antibiotika som tas i flera veckor. Kronisk bakteriell prostatit behandlas med antibiotika under flera månader och behandling kan behöva upprepas om infektion återkommer. Prostatit som inte orsakas av bakterieinfektion är svårare att behandla. Alfa-blockerare, såsom Cardura, slappna av i blåshalsen och hjälp med svåra urinering. Smärtstillande såsom Alvedon och acetylsalicylsyra lindra smärta. Antidepressiva kan föreskrivas att hjälpa dig att slappna av, vilket kan lindra smärta. Sjukgymnastik kan lindra symtomen.

Andra behandlingar

Blötlägg i ett varmt bad eller en SITTBAD. Begränsa alkohol, koffein, kryddig och sura livsmedel som kan intensifiera symtomen. Sitt på en kudde eller uppblåsbar kudde och undvika att sitta på cykel platser, vilket kan skada prostata. Akupunktur och biofeedback behandlingar kan övervägas när annan behandling inte fungerar.

Previous:nothing Next:behandling för complusive spel

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för förkylningar hos barn
 • hur man köper kort sikt sjukförsäkring
 • hur man kan förebygga RSV hos spädbarn
 • metoder för födelsekontroll
 • hur man sparar pengar om recept nu
 • reaktioner på SULFA
 • Daytona Beach missbruksbehandling
 • det bästa sättet för barn att gå ner i vikt
 • hur lång tid tar navelsträngsblod senast?
 • hur man väljer rätt plan vård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com