pseudoefedrin biverkningar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-11
Pseudoefedrin har kommit under mycket kontroll på grund av dess anknytning till produktionen av metamfetamin. Federal lag kräver att pseudoefedrin vara avstängd butikshyllan och flyttas bakom disken. Combat Metamfetamin epidemin ACT har klargjort att pseudoefedrin är bara att säljas i begränsad mängd till enskilda kunder, minska metamfetamin tillverkning och pseudoefedrin missbruk. Det är dock pseudoefedrin ett väldigt effektivt och relativt säker medicinering, om de används som avsett. Men finns det några biverkningar som kan uppstå även med minimal användning

Vad är Pseudoephedrine?

Pseudoefedrin är en OTC-medicinering som används för att behandla nästäppa som ofta förknippas med allergier och en vanlig förkylning. Pseudoefedrin säljs både ensam och som en kombination medicin i lokala apotek. MedicineNet. com förklarar att pseudoefedrin är en "sympatomimetisk" som verkar genom att minska svullnad. Tyvärr är den lättnad som pseudoefedrin ger bara tillfällig och varar ungefär fyra till sex timmar.

Oregelbundna hjärtslag

En av de vanligaste biverkningarna av pseudoefedrin är oregelbundna hjärtslag. Snabba hjärtslag (takykardi) är oftast ses hos patienter som har en medicinsk historia av hypertoni innan den fattar pseudoefedrin. California EPA, Office of Environmental Health Hazard Assessment, förklarar att pseudoefedrin även varit känt för att orsaka ett förhöjt blodtryck och vidgade pupiller.

Nervositet

Pseudoefedrin är ett stimulerande som kan skapa nervositet på vissa användare. Drugs. com rapporterar att rastlöshet och sömnsvårigheter förekommer hos ungefär 30 procent av patienterna. Tremor är också en möjlig biverkning, liksom ångest. Koffein är känt för att öka intensiteten i pseudoefedrin s biverkningar. Därför bör patienter som tar pseudoefedrin undvika att dricka något som innehåller koffein.

Magbesvär

pseudoefedrin har varit kända för att orsaka magbesvär. Pseudoefedrin bör tas tillsammans med ett helt glas vatten. I vissa fall kan diarré förekomma, tillsammans med illamående och kräkningar. Patienter bör övervakas under behandling med pseudoefedrin för eventuella tecken på anorexi med den inre upprörd.

Beslag

Enligt MayoClinic, anfall är en sällsynt biverkan som ibland kan förknippas med användning av pseudoefedrin. Epileptiska anfall orsakas av onormal hjärnaktivitet som kan utlösas av vissa mediciner. Anfall kan vara livshotande, och läkare bör eftersträvas omedelbart om anfall inträffar.

Previous:nothing Next:Hur påverkar rökning dina blodkärl?

Relaterade artiklar


 • det bästa sättet för barn att gå ner i vikt
 • de bästa sätten att lugna ont i halsen
 • Vilka är de behandlingsmetoder för en brusten skiva?
 • Hur säkra är plastflaskor?
 • hur man ska leva hälsosamt i giftiga värld
 • orsaker till att äta mindre och gå upp i vikt efter klimakteriet
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • hem rättsmedel för vaginal klåda & Burn
 • varför bebisar har feber anfall?
 • risker för bärbara datorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com