ringorm i små barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-21
Ringorm hos små barn är faktiskt inte orsakats av en mask utan av svampar. Den sprids oftast från andra infekterade barn och även från infekterade katter och hundar. Den ringorm svampen påverkar huden (tinea corporis), hårbotten (Tinea capitis), fötter (tinea pedis, också känd som "fotsvamp"); ljumske (Tinea cruris, även känd som "Jock kliar"), och naglar (dermatofyter svamp ). Små barn tenderar att få ringorm i hud och hårbotten infektioner. Den ringorm Svampen är mycket smittsam och sprids lätt genom kontakt med infekterade människor, föremål som smittade människor har berört, husdjur och marken.

Symtom

ringorm infektion i huden börjar som en röd öm. Som den ömma växer, kan det bli fjällig och kliande, och en röd ring utvecklas vanligen kring det smittade området. Ringorm i hårbotten orsakar skador liknande ringorm i huden och kommer också att orsaka mjäll-liknande fjällning och håravfall i det smittade området, vilket resulterar i kala fläckar och fläckar.

Behandlingar

Ringorm av huden är lätt att behandla med over-the-counter svampdödande krämer och salvor, men det kan ta 2 till 4 veckor för infektionen att helt läka. Ringorm i hårbotten tar längre tid att rensa och behandlas med oral antimykotisk läkemedel såsom griseofulvin för 6 till 8 veckor. Svampdödande schampo som Nizoral (ketokonazol) och schampo som innehåller selen svavelväte (Selsun) kan användas två gånger i veckan för att påskynda läkningsprocessen.

Förebyggande /Lösning

Ringorm är svårt att förhindra, men det hjälper att hålla objekt som delas av barn (särskilt om ett barn är infekterade med ringorm) vara rena och desinficeras. Låt inte barn så dela personliga saker som handdukar, kläder och hårborstar.

Missuppfattningar

Även ringorm i fötter eller fotsvamp, är mycket smittsam, är det mycket osannolikt att inträffa i preteen barn. Om ditt barn utvecklar en kliande röda utslag på fötterna, kan det vara istället kontakteksem eller juvenil dermatos plantar och bör diagnostiseras och behandlas av din barnläkare.

Överväganden

Om ditt lilla barn har ingått ett ringorm infektion, minimera barnets kontakt med andra tills hon får rätt behandling. Barn med ringorm infektioner brukar kunna återvända till dagis eller skola när de behandlas. Alla medicin behandlingar ska fyllas, även om infektionen har tycktes klar.

Previous:nothing Next:målen för familjeplanering

Relaterade artiklar


 • hur man ser yngre direkt:
 • hur man får löss av långt hår
 • angiogenes tillväxt
 • behandlingar för en rinnande näsa
 • hur man kan vara den lyckligaste personen levande
 • ischiasnerven smärta behandling under graviditet
 • hur man väljer hudvårdsprodukter för trycksår
 • hur man använder ett graviditetstest
 • barn och riskerna med rökning
 • kolon rengöra komplikationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com