tuberkulos information för barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-04
Tuberkulos är en sjukdom som orsakas av bakterien Mycobacterium tuberculosis. Forskare upptäckte den första läkemedel mot tuberkulos under 1940-talet och fram till den tidpunkten var tuberkulos den främsta dödsorsaken i USA. Tuberkulos är mycket smittsam och kan attackera någon del av kroppen, men oftast angriper lungorna. Barn utsatta för sjukdomen kan utveckla symptom inom två till 10 veckor och får bara ha en tuberkulos infektion, visar inga symptom, eller fullt utvecklad tuberkulos sjukdom. Båda kräver omedelbar läkarvård

Symtom

Barn som har primär pulmonell tuberkulos, den första infektionen av tuberkulos, kan ha en positiv hudtest men kommer inte att visa symtom eller mår illa och inte kan sprida sjukdomen till andra . Röntgen utförs på bröstet vanligtvis inte visar infektion. I sällsynta fall kan de ha en lätt hosta och eventuellt svullna lymfkörtlar. De riskerar att utveckla fullt utvecklad sjukdom senare om de inte får förebyggande behandling och behandling. Barn som utvecklar sjukdomen tuberkulos kan ha varierande symtom beroende på var bakterien växer. Lungorna är den vanligaste tillväxt syn, och tuberkulos i lungorna kommer att orsaka smärta i bröstet, en svår hosta som varar i över två veckor, och hosta som producerar blod och slem. Ytterligare symtom på tuberkulos hos barn kan innefatta feber, frossa, nattliga svettningar, svaghet, trötthet och känsla av trötthet, viktminskning och aptitlöshet.

Behandling

Din barnläkare kan kräva att ditt barn ska in på sjukhus för utvärdering efter en positiv tuberkulos diagnos. Äldre barn kan behandlas som öppenvård, med tablettbehandling och som vårdas hemma. Behandling mot tuberkulos kan omfatta långvarig användning av tre eller fler typer av mediciner och tar i allmänhet sex till tolv månader att färdigställa beroende på motstånd av sjukdomen till ditt barns immunsystem.

Förebyggande /Lösning

bästa sättet att förhindra barn från att få tuberkulos är att hålla dem borta från någon smittats av sjukdomen. Populationer mer benägna att sprida sjukdomen inkluderar intagna, hemlösa och hiv-smittade.

Missuppfattningar

Barn med tuberkulos infektioner är inte lika smittsam som vuxna som är infekterade. Barn gör hosta inte så mycket och tenderar att ha mindre lunglesioner i jämförelse med vuxna. Om ditt barn har diagnostiserats med tuberkulos, är det fortfarande en bra idé att ta alla preventiva åtgärder för att undvika att sjukdomen sprids, trots sannolikheten för att de inte är lika smittsam som vuxna.

Överväganden

Tuberkulos infektioner i lungorna kommer att orsaka cavitary lesioner som är synliga genom lungröntgen. Sjukdomen kan också orsaka infektioner hos barn ben, leder och öron och även infektioner hjärnhinneinflammation. Eftersom tuberkulos attacker de med svagt immunförsvar, bör barn som testar positivt för tuberkulos även testas för HIV.

Previous:nothing Next:hyperaktivitet hos barn

Relaterade artiklar


 • rotavirusinfektion hos barn
 • klimakteriet och bröstcancer
 • naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)
 • hur man har kul träning med dina barn
 • hur ska mikroskop användas för att förbättra livet?
 • graviditetsillamående avhjälpa
 • graviditet övningar för normal förlossning
 • orsakerna till en kliande, fjällande hårbotten
 • hur man köper ett blodsockertest
 • trötthet rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com