vad är betydelsen av bebisar lär sig att vara oberoende?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-11
Bebisar börjar utveckla självständighet från det ögonblick de föds. Att hjälpa ett barn att bli en oberoende barn kan vara både givande och bitterljuv. Alla föräldrar vill sina barn att bli självständiga, fritänkande barn, men de är ofta chockade över hur snabbt omvandlingen sker. Bebisar som lär sig självständighet kan umgås och fungera i världen omkring dem med förtroende, växa in barn som umgås och lätt vänner, skild från sina föräldrar utan oro och utveckla självförtroende och hög självkänsla. De mogna till vuxna som har möjlighet att göra säkra val, skapa starka sociala band och utforska sin värld med lätthet och nyfikenhet

Grunderna

Konsekvent vård och omsorg kommer att ge ditt barn den trygghet och självständighet hon behöver för att börja utforska världen omkring henne. Föräldrar kan bygga den avgörande band av kärlek, tillit och förtroende så snart deras barn föds genom att för hennes grundläggande behov-som mat till henne när hon är hungrig, ändra hennes blöja när dess smutsiga, svarar på henne när hon är upprörd och gråt, och prata med henne, leende på henne och spendera tid på att spela med henne när hon är alert.

utveckla förtroende

Föräldrar låter ofta sina bebisar gråter för längre perioder i tron om att detta kommer att göra dem mer oberoende. Bara det motsatta är sant: barn vars behov är uppfyllda snabbt få en känsla av förtroende och trygghet, lära sig att lita på världen omkring dem. Senare, som småbarn och äldre barn, de som är mer trygga och säkra i sina miljöer har lättare att separera från sina föräldrar och få nya vänner. Barnpsykolog Margaret Mahler menar att föräldrar hjälper sina barn bli oberoende genom att stanna nära, tenderar att deras barns behov och försäkrar sig om sin baby för komfort och säkerhet. I sin tur att barnen utvecklar en känsla av trygghet, självständighet och förmåga att utveckla obligationer med andra människor.

Lära sig att Umgås

barnpsykolog Lev Vygotskys sociokulturell teoribildning anser att föräldrar bör utsätta sina barn till en olika sociala situationer för att öka sin kunskapsbas och utveckla sin förmåga att interagera med förtroende och oberoende i världen omkring dem. Loving samverkan och speltid med andra, t. ex. familjemedlemmar och vänner, också öka självständigheten genom att låta barn att umgås och expandera sin värld på ett säkert, kärleksfullt sätt.

Förstå Separation och Return

Bebisar lär sig självständighet genom att förstå separation och retur, få förtroende för sin uppfattning att även om deras föräldrar får lämna, kommer de alltid att återvända. Barn som förstår detta begrepp inte panik när det lämnas, inte upplever separationsångest och utveckla en förmåga att fungera med förtroende och trygghet i varje situation och miljö. För att främja en förståelse för separation och återvända med ditt barn, försök att spela spel som "kurragömma" genom att gömma bakom möbler och gömma leksaker under filtar för att hitta tillsammans. "Peek-a-boo" är också en bra separation och återgå spel att leka med ditt barn.

Testa gränser

Uppmuntra ditt barns växande självkänsla och självständighet genom att skapa en trygg miljö för dem att utforska sin omgivning . Istället för att upprepade gånger säga "nej" varje gång bebisen rör saker som är tabu eller är skadliga, byt ut dessa objekt med säkra föremål som uppmuntrar utforskning och lek. Genom att skapa en positiv spelmiljö bygger du ditt barns självkänsla och hjälper honom att utveckla förtroende för prospektering, och ytterligare inleda en känsla av oberoende.

Previous:nothing Next:sinus allergier hos barn

Relaterade artiklar


 • Vilken storlek gymbollar ska jag använda?
 • arbetsterapi aktiviteter för barn
 • hur man väljer rätt plan vård
 • hur man hittar information om hälso-och sjukvård
 • källor till kolesterol i kroppen
 • vitamin E minska bristningar?
 • hur man skapar en medicinsk träd familj hälsa
 • Graviditet och högt blodtryck symtom tryck
 • sammanfattning viktminskning för barn
 • graviditet övningar för normal förlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com