vad man ska använda för att förhindra bristningar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-18
Striae, kallas bristningar, förekomma som huden på kroppen är tvungen att växa eller sträcka snabbare än de fibrer som bygger upp huden kan rymma. Den övre hudlagret, dermis blir tunnare när det är så expanderar de små blodkärlen som finns i dermis blir synlig för ögat

Vem kan utveckla bristningar?

Det är svårt att förebygga hudbristningar under vissa omständigheter. Mellan 75 och 90 procent av gravida kvinnor kommer att utveckla några bristningar under graviditeten på grund av den snabba tillväxten av sitt barn när den är i livmodern. Tonåringar (både pojkar och flickor) kan utveckla hudbristningar, oftast bakom knäna och ryggen på lår som deras kroppar genomgår perioder av snabb tillväxt. Det finns inte mycket en individ kan göra för att kontrollera tillväxten och förhindra bristningar bildas.

Bodybuilders och lifers vikt som bulk upp alltför snabbt är också benägna att ärr. Någon man eller kvinna som upplever antingen en snabb viktökning eller viktminskning kan utvecklas hudbristningar.

Den bästa förebyggande

Det bästa sättet att förebygga hudbristningar är att vinna eller förlora vikt långsamt. Om du är gravid, försiktigt så att inte vinna övervikt under graviditeten hjälper till att minimera eller förhindra utveckling av hudbristningar. />
Bodybuilders och tyngdlyftare bör bygga upp långsamt innan tävlingarna och inte gå på en äta binge efter tävlingarna. Personer med mycket vikt att förlora skulle göra klokt i att undvika modefluga kostvanor och jojo-bantning för att förhindra bristningar.

Cocoa Butter

Kakaosmör har använts i århundraden för att minimera och förebygga hudbristningar. Huden är naturligt följsam och elastisk, men när den sträcks för fort det förlorar en del av sin elasticitet. Kakaosmör absorberas av dermis. Hos vissa personer, det hjälper huden behålla elasticitet som behövs för att undvika att fibrerna går sönder samtidigt som sträckte.

Applicera kakaosmör utvärtes minst två gånger dagligen, oftare som du önskar att områden i ditt hud som redan har utvecklat hudbristningar eller att eventuellt utveckla dem. Vanligaste områdena är magen (speciellt under graviditeten), ryggen på knäna, höfterna och låren.

Kakaosmör är ett billigt hem avhjälpa med sällsynt förekomst av biverkningar. Människor som är allergiska mot kakaosmör får utslag, som vanligtvis försvinner snabbt efter avslutad användning.

Previous:nothing Next:magsmärtor hos barn

Relaterade artiklar


 • magsmärtor hos barn
 • hur man kan vara den lyckligaste personen levande
 • hur man kan bli av blåmärken nu
 • behandling av klimakteriet symtom
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • viktminskning fördelar med ånga duschar
 • hem rättsmedel för spädbarn med förkylning
 • användningsområden för metrogel
 • aktiviteter för att organisera en familj viktminskningsprogram
 • Nicotrol inhalator system instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com