vad organ är främst ansvarig för att kolesterol?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-01
Den största inre organ i människokroppen, levern är det organ mest ansvarar för kolesterol. Men det är inte allt det gör, det frigör våra kroppar av gifter i blodet, den producerar galla för att bryta ner mat fetter vi äter och upprätthålla våra blodsockernivåer. Vår lever är så viktigt att om det slutat fungera --- eller togs bort från vår kropp --- vi skulle dö inom 24 timmar, enligt BBC

kolesterol

En viss mängd kolesterol behövs i kroppens celler för att göra hormoner och bygga nya celler. Faktum är att varje cell i vår kropp innehåller, och använder, en viss mängd av denna viktiga vaxliknande ämne som produceras av vår lever. Men att ha för mycket kolesterol i kroppen är dåligt för en persons hälsa och kan öka risken för hjärtsjukdomar, diabetes och andra tillstånd.

Lever

Om storleken på en fotboll och placeras under din bröstkorg på den högra sidan av buken, kan denna stora orgeln hälsa betyder bokstavligen skillnaden mellan liv och död. Otroligt, kan det bygga sin egen vävnad och upprätthålla liv även när det skadas. Levern har många funktioner, varav en är att bryta ner fett för att förse kroppen med nödvändiga kolesterol.

Levern och kolesterol

leverceller, varav cirka 60 procent av vår lever, är ansvariga för att bryta ner fetter skickas till levern genom våra tarmar. Dessa fetter, som kommer från de livsmedel vi har ätit, skickas från tarmarna till levern för att brytas ned och förvandlas till behövs kolesterol, enligt BBC.

Överproduktion i lever

Om vi äter mer mat och kalorier än vad som krävs för att tillgodose kroppens näringsämnen och behöver energi vi får våra levern att bryta ner mer fett än nödvändigt --- och arbeta hårdare än det borde. Detta medför att levern producerar mer kolesterol än vad som behövs också, som sätter in för mycket i vårt blodomlopp. Ett överflöd av kolesterol i blodet är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av hjärtsjukdomar.

Mättade fetter och levern

Precis som överdriven kaloriförbrukning kan orsaka att levern överproducera kolesterol, för mycket mättat fett i vår kost kan ha samma effekt, om inte värre. Livsmedel som innehåller mycket fett som förbrukas och skickas till levern skiljer sig från andra livsmedel. De innehåller inga näringsämnen, vilket skulle hjälpa levern --- eller något annat organ organ eller cell --- att göra sitt jobb.

Dessutom mättade fetter nivåerna ökar triglycerider, vilket gör att blodkärlen att hårdna och tjockna, öka stroke och hjärta risker attack, enligt Mayo Clinic. Höga triglyceridnivåer också kan öka risk för diabetes, som kan påverka leverns förmåga att kontrollera blodsockernivån.

Previous:nothing Next:vad övningar hjälpa att bli av med magen fett?

Relaterade artiklar


 • Vad styr stegen i andning av glukos
 • träning steg för graviditet
 • viktminskning under amning
 • blåsljud hos barn
 • influensa dimma biverkningar
 • hur man kan se barnen får FDA rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin
 • naturliga botemedel mot skabb
 • Hur sluta röka
 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • kan jag bli gravid på min tid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com