Hur snabbt kan man bli gravid igen?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-03
När du har lidit skada eller ett tillstånd som kan göra det svårt att gravid kan du vara angelägen att försöka igen så fort som möjligt. Men med vissa villkor är det bäst att vänta för kroppen att vara helt återställd innan du försöker bli gravid igen

efter missfall

Ett missfall kan vara förödande för ett par som försökte bli gravid, och du är förmodligen angelägen om att försöka igen. Tala med din barnmorska först om varför du fick missfall och om det skulle kunna hända igen med ett annat barn. Vissa kvinnor kan inte vara frisk nog att bära ett barn och kommer att behöva för att rätta till innan du försöker igen. Om du är helt frisk, bör du vänta tills ägglossning börjar igen, som refereras av en period. Enligt MayoClinic. com, efter ditt första tid, enligt din läkares tillsyn, kan du försöka bli gravid igen.

Efter abort

Om du har haft en abort, särskilt om det av medicinska skäl, du kan vilja försöka igen att få barn. Om du hade en abort för att du inte vill ha ett barn, så ska du vara medveten om när du kan bli gravid efter, så att du kan hitta en lämplig metod för födelsekontroll. Enligt abort resurs, AfterAbortion. com kommer din menscykel starta om 2-6 fyra efter att ha abort. Detta innebär att du antingen kan börja försöka få ett till barn vid denna tid, eller starta p-piller eller annan form av preventivmedel.

Efter ytterligare Baby

Om du precis har fått barn och älskade erfarenheter så mycket att du är redo att försöka igen nästan omedelbart bör du tillåta fortfarande din kropp att återhämta sig helt efter den stress och trauma det varade hela graviditet och förlossning. Mest hälso-och sjukvårdspersonal och AmazingPregnancy. com rekommenderar dig att avstå från sexuell aktivitet under sex veckor efter det att barnet är fött, varefter han kommer att undersöka dig och låta dig veta om du kan börja sexuell aktivitet igen, vilket är tekniskt då de flesta kvinnor kan få gravid igen. Men vissa kvinnor, särskilt om de är omvårdnad, märker att den tar längre tid för sin tid att börja om. Du måste vara ägglossning och mens för att bli gravid efter ett barn till.

Efter en förlust

Om du har förlorat ett barn eller fött ett dödfött, då riktlinjerna är de samma som om du skulle hade ett levande barn föddes, såvida inte dödföddhet var på grund av ett hälsotillstånd som kromosomförändringar, högt blodtryck, moderkakan frågor eller medfödda problem som undersökts av den Dödfödd Collaborative Research Network. I fråga om ett hälsotillstånd, bör du tala med din läkare och arbeta med henne att finna en lösning innan du försöker bli gravid igen.

Personliga val

Bara du kan din partner och din vårdgivare besluta när du ska bli gravid igen efter något annat att vara gravid. När du är frisk nog och kroppen har återhämtat sig från sin förra graviditet, är du oftast okej att gå vidare och försöka igen.

Previous:nothing Next:råd om huvudlöss behandling

Relaterade artiklar


 • mikonazol biverkningar
 • vitlök botemedel mot jäst
 • hur man använder ett graviditetstest
 • silverax faror
 • prostata Kegel övningar
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur man hittar information om hälso-och sjukvård
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
 • hjärthälsa fakta för barn
 • guidade bildspråk för förlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com