Hur tröstar ditt nyfödda barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-18
De första fyra till sex veckor av en nyfödda liv kan vara det svåraste för en ny mamma. Lärande ditt nyfödda, samt inrättande av en rutin att ta både tid och tålamod. Här är några tips på hur man trösta ditt nyfödda

Du behöver:. .
Mycket tålamod
Mycket vila.


1.
Är din nyfödda hungrig? Bröstbarn kommer att äta var 1,5 till 3 timmar och flaskuppfödda spädbarn äter var 4 timmar. De flesta barnläkare kommer att föreslå dig att hålla koll breastfeedings och smutsiga blöjor under de tre första veckorna i livet att se till att din bebis får gott att äta. Bröstbarn kommer att ha tillväxt sprutar regelbundet också under vilken tid de kommer att användas oftare för att öka din försörjning. Det är viktigt att veta när dessa tillväxt sprutar är så din kommer att vara förberedd för detta Feeding Frenzy. Normalt är dessa tillväxt sprutar är ca 2 veckor, 4 veckor, 6 veckor, 3 månader och 6 månader. Indikationer på att ditt barn kan vara hungrig skulle kunna vara om han eller hon suger på näven, örfilar sina läppar eller böka runt bröstet.
2.
Har ditt nyfödda barn har en smutsig blöja? Efter den första veckan i livet, nyfödda typiskt kommer att producera mellan 6-8 våta blöjor och 4 eller fler blöjor bajs i 24 timmar. Nyfödda brukar producera en smutsig blöja under eller omedelbart efter en matning.
3.
Har din nyfödda har gas eller en upprörd mage? Tecken att ditt nyfödda barn kan ha gas eller en upprörd mage är om han eller hon blir nästan otröstlig, kroppen stelnar med förlängda ben och rygg välvd. Ibland nyfödda magen kommer kännas trånga vid beröring. Du kan prova att rapa barnet. Massera barnets mage kan också hjälpa. iVillage Förlossning Utbildning rekommenderar "Jag älskar dig-en massage med ett meddelande. "Börja med att rita ett" jag "på ditt barns mage med handen, en omvänd" L "och" U "från bröstet till naveln som kan bidra till utvisa gas. Du kan också försöka over-the-counter gas droppar, t. ex. Mylicon.
4.
Är ditt barn trött? De flesta bebis sover ofta, ibland från foder till utfodring. Andra bebis sover mycket lite. Några bebis kommer att kämpa somna hela dagen. Min nyfödda vägrade tupplur och skulle kämpa mig om han trodde att jag försökte klippa honom att sova. Våra liv förbättrat vecka insåg jag att jag var tvungen att skapa ett schema och göra honom ta en tupplur under dagen. Några tecken på en trött bebis är trötta ögon, snyftande med slutna ögon och ögon gnugga /ansiktet med knytnävarna. Mitt barn skulle ibland slaga armarna och slog sig själv i ansiktet, bara för att göra sig själv mer upprörd. Linda eller inslagning ditt barn upp i en filt hjälper lugna ner dem för en tupplur. Med hjälp av en napp är också effektivt eftersom sugande känsla är lugnande. Rocking eller gå omkring med barnet kan hjälpa till att sätta dem att somna. Om du är desperat, ladda nyfödda i en bilbarnstol och ta en tur. Vibrationerna av bilen nästan alltid lugnet en baby att sova.
5.
Är ditt barn trött hålls? Bebisar, liksom vi, blir rastlös och vill ha friheten att flytta runt. Prova om barnet ner på en filt /matta i golvet eller i sin spjälsäng låta dem se och röra och sparka runt. Försök att placera ditt nyfödda barn i en vibrerande stol eller gunga om du har en tillgänglig. Bebisar har kort uppmärksamhet så ändra deras placering eller lokalisering kan vara tillräckligt för att lugna ner dem.

tips och varningar


 • Spädbarn njuta typiskt musik, ljus och vibrationer. Experimentera med dessa för att ta reda på vad som fungerar för ditt barn. Ingenting är mer givande än att lära för att trösta din nyfödda.
 • Aldrig
 • rädd för att be om hjälp. Om du känner dig själv att bli frustrerad, lägga ditt barn i en säker plats och lämna rummet i några minuter. Ditt barn kommer inte att lida av dig att lämna för att återfå fattningen. Sätt ditt barn i barnvagnen och gå en promenad. Chansen är ditt barn att somna och du kommer att kunna bränna loss. Skaka aldrig ditt barn. Om du har tankar att skada ditt barn, dig själv eller någon annan, ring 911 eller nationen suicidprevention Hotline på 1-800-273-8255 (Talk).


 • Previous:nothing Next:rekommenderade övningar under 7 månader av graviditeten

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • andningsövningar på arbetskraft
 • idéer för att använda mandelolja
 • Graviditet och högt blodtryck symtom tryck
 • hur man kan bli av med akne med huskurer
 • den medikalisering av klimakteriet
 • depression fakta för barn
 • hur du be din läkare om testresultat
 • hur man kan sluta oroa minnesförlust
 • hur man kan bota en blöjeksem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com