Kegel övningar för äldre

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-21
En av de svåraste delarna att få äldre håller på att förlora några av de förmågor som en gång togs för givet. Av dessa kan urininkontinens vara en av de mest pinsamma och frustrerande att hantera. Att lära sig att göra Kegel övningarna ordentligt kan avsevärt förbättra förmågan att kontrollera blåsan och underhålla din livsstil som du ålder

Börja med att hitta rätt muskler

Det första steget till att göra Kegel övningar effektivt är att identifiera rätt muskler --- bäckenbotten. Det enklaste sättet att kontrollera är att stoppa flödet av urin medan du använder badrummet. Om detta lyckas, har du hittat rätt drag. Bara försöka detta en gång för att kontrollera din metod, men eftersom start och stopp urinen medan blåsan är full kan faktiskt göra musklerna svagare och kan orsaka urinvägsinfektion.

Ett annat alternativ, om du är kvinna, är att sätta fingret i slidan (inte för långt in) och försök att krama den med musklerna som omger den. Om du känner din vagina skärpa och musklerna i bäckenbotten flytta upp och ner som du släpper kontraktion, då du gör det på rätt sätt.

Hur man gör Kegels ordentligt

Kegel övningarna är bäst när du sitter eller ligger ner. Kontrakt bäckenbotten nedtryckt i tre sekunder och sedan slappna av i tre sekunder. Upprepa detta 10 gånger. När du känner att detta blir lätt, flytta till fyra andra värkar och vilar, och fortsätta öka tills du kan kontraktet och koppla av i 10 sekunder.

Upprepa detta set med 10 Kegels tre gånger under dagen för bästa resultat. Det bästa är att ingen kan säga att du gör dem, så de kan göras var som helst --- i bilen, på en väns hus, medan du läser en bok eller i sängen på natten. Detta kan vara den enklaste formen av motion för att passa in i din dag. Du bör börja se resultat efter åtta till 12 veckor av kontinuerlig träning. Precis som någon form av motion, kommer att fortsätta att gynna dig bara så länge du fortsätta göra det.

säker på att du inte spänna magen, låren eller nedre muskler --- bara musklerna runt slidan eller urinröret och ändtarmen. Se även till att du är avslappnad och andas normalt, inte hålla andan.

För de som har svårt

Biofeedback träning kan vara användbar om du hittar du har problem med att göra Kegel övningar. Detta görs av en utbildad professionell som kommer att placera små övervakningsutrustning i eller runt slidan eller uretral område. De kommer sedan att be dig att kontraktet bäckenbotten, och en bildskärm kommer att visa om du är upphandlande rätt muskler samt hur länge du håller kontraktion.

En annan metod använder elektrisk stimulering för att orsaka rätt muskler att dra ihop, vilket visar att du vilka muskler du bör entreprenad. När detta har upprepats några gånger, kommer du troligen att kunna göra övningen utan hjälp. Detta är en smärtfri metod men används sällan och bara för dem som inte kan lära sig att använda enklare metoder. Prata med din läkare ta reda på vad är säkert för dig.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för ett barn med en kall

Relaterade artiklar


 • vattenavhärdarsystemet metoder
 • Hur du tar ett tidigt graviditetstest
 • symptom på kärnikterus
 • hur man kan bidra till att minska feber
 • hur man kan bli av huvudlöss.
 • frukt allergier hos barn
 • cystisk fibros orsaker och symptom
 • hjälp med klimakteriet och värmevallningar
 • hur du ställer in Childs överliggande i bilen
 • graviditet & ischiasnerven
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com