akne behandling under graviditeten

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-02
Acne är en vanlig åkomma för gravida kvinnor, och orsakas av en ökning av hormoner, enligt AmazingPregnancy. com. Acne kan vara mild till svår, beroende på kvinnan, och om hon hade akne problem före graviditeten. Receptbelagda akne mediciner bör undvikas eller avbrytas om graviditet börjar, eftersom de utgör skadliga risker för ett foster och ett barn som är omvårdnad. Exempel Accutane, hormonbehandling, tetracykliner och aktuella retinoider. Men det finns säkert over-the-counter produkter att en kvinna kan använda för acne under graviditet.

Accutane

Accutane, även känd som isotretinoin, är en av de mest populära orala läkemedel på marknaden för svår akne. Dess påverkar är så starka, att den inte rekommenderas för gravida eller ammande kvinnor, eller kvinnor som planerar att bli gravid. Enligt Amazing Graviditet, 25 till 35 procent av barn som föds till en mor som använde isotretinoin under de första tre månaderna av graviditeten kommer att drabbas fosterskador. Dessa defekter inkluderar de centrala nervsystemet och hjärtat. Det finns också en ökad risk för missfall under graviditeten, och risk för plötslig spädbarnsdöd efter det att barnet är fött. Dessa risker är så allvarliga att innan en kvinna är att ta Accutane, ska hon genomföra ett test graviditetsförebyggande, där hon skulle använda två olika preventivmetoder en månad före och en månad efter användande av läkemedlet. Om en kvinna blir gravid under behandling, ska hon sluta ta isotretinoin omedelbart.

hormonterapi

Under hormonbehandling, spironolakton och flutamid kombineras med östrogen för att bota en kvinnas akne. Gravida kvinnor ska inte använda hormonbehandling, eftersom spironolakton och flutamid är kända för att orsaka fosterskador. En kvinna som ammar bör också hålla sig borta från sådana behandlingar, eftersom de eventuella effekter som skickas till ett barn genom en modersmjölken är okänt.

Tetracykliner

Tetracykliner är antibiotika som tas oralt för behandling av akne. En gravid kvinna bör undvika dessa antibiotika, eftersom de kan orsaka missfärgning av tänder och kan förhindra bentillväxt hos fostret. Sådana defekter kan föras vidare till en bebis genom bröstmjölk också. Doxycyklin och och minocyklin måste också undvikas.

Aktuella retinoider

Aktuell retinoider är akne läkemedel som appliceras direkt på det drabbade området på huden. Exempel tretinoin, mer känd som A-vitaminsyra, tazarotene och adapalen. Enligt Amazing Graviditet är cirka 10 procent av retinoider gått från huden ansökan till moderns blod, och en ännu mindre del kan komma in i moderkakan. Även om lite är känt om eventuella defekter till ett foster på grund av aktuella retinoida användande är det fortfarande rekommenderas att en gravid kvinna inte använda dem.

Säkra behandlingar

Bara två akne läkemedel bedöms som säkra för gravida kvinnor att använda: bensoylperoxid och azelic syra. Även bensoylperoxid finns i de flesta receptbelagda akne mediciner, kan den hittas i många over-the-counter produkter på narkotika och varuhus. Salicylsyra är också en vanlig ingrediens i over-the-counter akne mediciner, men är inte säker för en gravid kvinna att använda. Bortsett från akne mediciner, bör en gravid kvinna att hon ordentligt renar och återfuktar ansiktet två gånger om dagen, samt övningar och äta hälsosam mat för att bidra till att förebygga acne.

Previous:nothing Next:de bästa sätten att inte bli gravid

Relaterade artiklar


 • lungutveckling för tidigt födda barn
 • rättsmedel för reflux hos spädbarn
 • hur man förebygger säng sår
 • hur man ska äta rätt för graviditet
 • luftrenare information
 • hur man får löss av långt hår
 • graviditet övningar hemma
 • tecken på en urinvägsinfektion hos spädbarn
 • nyfött barn förkylningssymtom
 • receptbelagda allergi mediciner jämförelse
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com