alkoholhaltiga behandling i tonåren

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-05
Enligt American Psychiatric Associations amerikansk statistik i "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders", tonåringar använder alkohol mer än någon annan drog. Nästan 8 av procent tonåringar har uppgett att de dricker sig berusade och 14 procent har erkänt att vara berusad på någon gång. Över hälften av gymnasiet barnen dricka alkohol drycker på minst en gång i månaden. Antalet barn som dör på grund av alkoholhaltiga bilolyckor ökar varje år. För föräldrar som är i behov av hjälp, det finns många resurser för behandling av alkoholhaltiga tonåringar.

hur alkohol påverkar Teens

Alkohol minskar beslutsfattande förmåga och reflexer. Det hämmar också en tonåring förmåga att fokusera och avleder hennes uppmärksamhet. Det är därför antalet tonåring rattfylleri dödsfall är mer än 2. 000 per år. Använda alkoholhaltiga drycker i unga år leder till att utveckla allvarliga alkoholproblem i framtiden. Alkohol kan leda till andra tonårsproblem som självmord oskyddat, kön och depression. Alkohol också fungerar som en inkörsport drog till heroin, kokain och marijuana.

Beredning och prevention

Föräldrar bör öppna flödet av kommunikation med sina tonåringar. Information om alkohol bör delas och därmed förknippade riskerna. Det finns en viss underliggande orsakerna till varför tonåringar dricker (grupptryck, depression, ångest, stress osv) som bör behandlas först. Låta tonåring vet att föräldrarna stödjande räcker långt.

Föräldrarna bör också vara uppmärksamma på symptom av alkoholmissbruk och användning. Kampen mot alkoholism i början stadier är alltid bäst. Saker att titta efter är det grundläggande tecken på förgiftning, t. ex. blodsprängda ögon, nedsatt rörlighet, hudrodnad och andedräkten eller hud luktade alkohol. Andra tecken på att din tonåring kan missbruka alkohol bryter hela tiden regler (inklusive utegångsförbud), tillbakadragenhet (spendera mycket tid i sitt rum ensam), liggande (till er och lärare), blir våldsamma (fysiskt och verbalt) och med alkohol -relaterade grejor.

Behandling

En form av behandling för tonåriga alkoholism är läkemedel. Droger som Zofran och Naltrexon är två av de mer vanligt förekommande för att behandla alkoholism hos individer som har utvecklat sjukdomen innan 25 års ålder. Naltrexon är använt oftare än Zofran, och fungerar genom att minska suget efter alkohol. Andra läkemedel som ibland används är Disulfiram och Acamprosate.

Det är också lämpligt för tonåringar kämpar alkoholism att bli inblandade i någon typ av 12-stegs program som omfattar förebyggande av återfall och narkotikarådgivning (gruppen och enskilda). Motiverande förbättring behandling används komma till roten av problemet och motiverar tonåringar att delta fullt ut i behandlingsprogram. Stimulus kontrollen är den behandling som visar tonåring effektiva sätten att undvika situationer som stimulerar dricka. Urge kontrollen används för att ändra attityderna och mönster som bidrog till att dricka i första hand. Social kontroll är när nära och kära införs i behandlingen för att ge tonåringarna ett perspektiv på hans tidigare farliga beteende. Tonåringarna ska gå igenom alla dessa behandlingsmetoder för att bota henne om alkoholism.

Previous:nothing Next:narkotika detox dieter

Relaterade artiklar


 • hur till komma fri HLR kurser lästa i ditt område
 • födelsekontroll effekter på graviditetstester
 • hur man desinficera för virus
 • livsmedel som mjukna pall
 • aha kolesterol riktlinjer
 • graviditet akne rättsmedel
 • tuberkulos information för barn
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • hur man kan bli av huvudlöss och ägg för gott
 • det bästa sättet att ta bort en vårta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com